kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Double
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Drāma
Režisors: John Michael McDonagh
Lomās: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Wallace Shawn, Chris O’Dowd, James Fox
Gads: 2013

Par filmu-
Saimons ir parasts, visu neievērots kantora darbinieks- priekšniecība viņu nemana, ar meitenēm bail sarunāties, nemitīgi atvainojas.Tas tā turpinās jau vairākus gadus un turpinātos vēl, ja kādu dienu viņu kantorī neierastos jauns darbinieks- Džeimss. Vizuāli viņš ir Saimona kopija, bet pavisam pretējām īpašībām. Pamazām Saimonam sāk likties, ka Džeimss pārņem viņa dzīvi.

kinopoisk.ru

Nenosakāma nākotne vai arī tikpat nenosakāma pagātne, kur nenosakāma lieluma kantorī strādā Saimons- jocīgs tips, kuram uzvalks ir nenosakāma izmēra pa lielu, kompleksu pārāk daudz, pašpaļāvība pārāk maz, uzņēmība gandrīz nemaz. Ar meitenēm (precīzāk- meiteni) viņš var sarunāties tikai darba jautājumā (atvainojiet… vienu kopiju lūdzu… atvainojiet…), kafejnīcā pasūtīt kaut ko baidās un oficiantei pretī pateikt vēl vairāk baidās.

kinopoisk.ru

Un tad darbā parādās Džeimss- it kā Saimona ārējā kopija, tikai neviens to nemana. Jo Džeimsam ir panākumi pie meitenēm, kolēģi viņu mīl, priekšniecība ciena. Un pamazām Saimons jūt, ka Džeimss nozog viņa dzīvi- jo Saimons viņu iepazīstināja ar ”savu” meiteni, testu darbā izpildīja viņa vietā, idejas darba uzlabošanā izdomāja Saimons, bet Džeimss to visu piesavinās.

Filma veidota pēc Dostojevska tāda paša darba motīviem. Tikai es nezinu vai es tagad gribētu lasīt šo grāmatu. Bail. Bail, ka grāmata būs tikpat drūmu noskaņu caurvīta un tikpat samudžinātu finišu. Bail, ka nesapratīšu vai pārpratīšu. Lai gan no otras puses- var jau būt, ka sapratu. Un var jau būt, ka izlasot grāmatu, sapratīšu vēl vairāk.

kinopoisk.ru

Pagaidām gan palikšu pie filmas un tās dotajām emocijām. Lai arī filma likās drūma (kā nekā viss pamatā filmēts naktī), tajā bija kaut kas pievelkošs un pie ekrāna noturošs. Laikam pie vainas tas, ka gribējās uzzināt Saimona un Džeimsa cīņas rezultātu. Vai arī tā japāņu mūzika, kas no skanēšanas filmā pamazām pārgāja uz skanēšanu galvā. Laikam.

Tādas tās sajūtas radās skatoties un pēc noskatīšanās.

Filma ir oriģināla. Noskaņas, kuras tā raisa, droši vien ar būs un paliks oriģinālas. Ja ir vēlme pēc kā traka un neparasta, tad šo kino var mēģināt.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.