Calvary

Oriģinālnosaukums: Calvary
Valsts: Īrija/Lielbritānija
Žanrs: Drāma
Režisors: John Michael McDonagh
Lomās: Brendan Gleeson, Chris O’Dowd, Kelly Reilly, Aidan Gillen, Isaach De Bankolé, David Wilmot
Gads: 2014

Par filmu-
Tēvs Džeimss Lavalls ir mācītājs nelielā pilsētiņas draudzē un kādā grēksūdzē viņš saņem draudus no kāda vietējā. Ne tāpēc, ka mācītājs būtu ko sliktu izdarījis. Nē, viņu nogalinās tāpēc, ka viņš ir labs. Un nogalinās nākamajā svētdienā, jo tā ir laba doma- nogalināt mācītāju svētdienā.

Calvary

Pirmoreiz trāpīju uz šīs filmas aprakstu kādā resursā, kur bija minēts, ka tā ir drāma un komēdija. Likās saistoša kombinācija un, ja vēl tā ir īru+britu veidota, tad jābūt pavisam labai.
Nenoliegšu- laba bija. Tikai bez komēdijas. Nu labi- mazi, ķiķināmi momenti bija, bet ne vairāk. Bet kā drāma šī filma bija izcila. Izcila ar visu- ar Glīsonu galvenajā lomā, vietējiem iedzīvotājiem un viņu iekšējiem (un ārējiem) dēmoniem, dabas skatiem, mūziku, noskaņu, ar ideju kāpēc jānogalina tēvs Džeims, pēcfilmas pārdomām… bija viss, kam bija jābūt.

Calvary

Tēvs Džeimss, uzklausot grēksūdzi, uzzina par kādu agrāk pastrādātu noziegumu, kad ka’ds garīdznieks izmantoja mazus bērnus. Šobrīd viens no šiem izmantotajiem bērniem ir liels un izsūdz savus grēkus tēvam Džeimsam. Bet viņš ne tik daudz sūdz grēkus, kā pavēsta mācītājam par saviem nodomiem- nogalināt tēvu Džeimsu tāpēc ka viņš ir labs. Tāpēc, ka viņš neko sliktu nav izdarījis. Varētu jau nogalināt savu bērnības pārdarītāju, bet viņš jau beigts. varētu nogalināt kādu sliktu mācītāju, bet tad tas nebūtu tik sāpīgi. Labāk nogalināt to mācītāju, kas ir labs. Un tēvs Džeimss tam lieliski noder. Bet viņš dos laiku mācītājam līdz nākamajai svētdienai, lai viņš pagūtu nokārtot visas lietas. Un svētdiena izklausās forši priekš mācītāja galināšanas.

Calvary

Tā nu tēvs Džeimss tagad ir izvēles priekšā- atklāt kādam grēksūdzē dzirdēto un tādejādi pārkāpt sava amata nosacījumus, jo viņš pazīst savu nākamo slepkavu, vai gaidīt savu likteni. Nezinot vai pēdējās dienas savā Golgātas ceļā maz būs paveicamas.

Ir vērts skatīties? Noteikti. NOTEIKTI!

Calvary

Filmas vērtējums: 10/10

Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.