Oriģinālnosaukums: 2 Coelhos/ Two Rabbits
Valsts: Brazīlija
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Afonso Poyart
Lomās: Fernando Alves Pinto, Caco Ciocler, Marat Descartes, Djair Guilherme, Roberto Marchese
Gads: 2012

Par filmu-
Edgars nolemj pielikt punktu Brazīlijā valdošajai visatļautībai, korupcijai, tiesas vājumam utt. Visu valsti viņš neizārstēs, bet vismaz izlabos dažas kļūdas savā dzīvē un attīrīs savas pilsētas ielas. Tā teikt- divi zaķi ar vienu šāvienu.

Brazīlijai ir vesela rinda ar labām filmām, vismaz ja vadās pēc IMDb reitinga. Lai gan ”Elites vienība” man īsti pie sirds negāja un vēl joprojām neesmu noskatījies Dieva pilsētu, tomēr nolēmu šoreiz paskatīties kas sanācis filmā par divu zaķu nošaušanu vienlaicīgi.

Jāsaka, ka filma tomēr ir ar tādu kā labestības piegaršu. Zinu, zinu- pēc maniem vārdiem sanāk- labestīgs bojeviks. Bet ko lai dara- filmai tiešām pa vidu un visam pāri ir mīlestība. Tas, ka puikam ir plāns novākt ļauno kriminālo autoritāti un korumpēto deputātu, tas neskaitās. Jo plāns viņam ir labs. Tikai mazliet aizgāja šķībi izpildījums. Bet kurā grāvējā viss aiziet pa reni?

Vēl viena lieta, kas, manuprāt, filmā neaizgāja pa reni ir tā brazīļu jocīgā mīmika dusmojoties vai smejoties. Vai arī viņi to noskatījušies no aziātu filmām vai arī viņiem tas ir kaut kas iedzimts no seriāliem, bet tas mazliet traucēja.

Toties, kas nemaz un negalīgi netraucēja, tad tas bija filmas vizuālais noformējums- glīti, krāsaini, ar zīmējumiem. Patīkam montāža ar multenes pieskārienu. Nu gluži kā Bites reklāmā. Un Jūlijas zobenkauja pret saviem panikas monstriņiem- mīļi un mazliet asiņaini.

Filma nav nekāda augstā māksla, bet par labo pozitīvisma devu un visnotaļ sakarīgi parādīto uz ekrāna, tā vien gribas tai pieplusot kādu papildus bonusa punktiņu. Maziņu, bet tomēr. Viņi ir to pelnījuši.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.