kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: À fond
Valsts: Francija/ Maķedonija
Žanrs: Komēdija
Režisors: Nicolas Benamou
Lomās: José Garcia, André Dussollier, Caroline Vigneaux, Florence Foresti
Gads: 2016

Par filmu-
Ģimenes galva nolemj savu atvaļinājumu pavadīt dodoties ceļojumā ar nule iegādāto moderni aprīkoto auto. Kopā ar savu ģimeni un tēvu viņš dodas uz kūrortu, bet jaunās mašīnas elektronika saniķojās un tagad viņi traucas pa šoseju ar 130 kmh ar nestrādājošām bremzēm.

Ko lai dara- patīk man franču kino un esmu tā dēļ gatavs noriskēt un mesties arī kādas nezināmas un apšaubāmas kinofilmas skatīšanā. Šoreiz filma bija nezināma, bet iekšējā balss teica, ka gan jau komēdija būs izdevusies. Jo, kas gan var nesanākt ātri braucošā auto?! Izrādās- var! Pie tam daudz.

Toms savu ģimeni nolemj aizvest ceļojumā. Tāpēc viņš iegādājas jaunu supermoderni aprīkotu auto, pieaicina klāt savu tēvu un visi dodas izbraucienā.
Diemžēl visai ātri jaunais auto parāda, ka uz viņa elektroniku nedrīkst paļauties- noplīst kruīza kontrole tajā brīdī, kad auto brauc ar 130kmh lielu ātrumu. Bāka ir pilna, bremzes nestrādā, un vēl policija uzsēžas astē. Un ne tikai policija- viņiem vēl seko kāds atriebes kārs tips.

Naiva bija mana doma, ka šo jau nesačakarēs un filma būs ja ne smieklīga, tad vismaz jautra. Izrādās, ka nebija ne viens, ne otrs. Varbūt vienreiz sanāca pasmaidīt, bet komēdijai to nevarētu saukt par sasniegumu.
Lai arī aktieri centās un visādi iznesās kameras priekšā, tas viss bija pārlieku banāli un tikpat pārlieku samāksloti. Arī scenārijā būtu noderējis kāds nebūt interesantāks pavērsiens vai vismaz jautrāks izgājiens. Savādāk jau baigi plakani viss tika pasniegts- ģimene brauc, daži apkārt ņemas, čuras lido un trakais ar bmw trako. Varbūt saķiķināta garastāvokļa fāzē tas viss liktos pieņemami, bet ar neitrālu piesēdienu tas vairāk izskatījās pēc nemākulīga mēģinājuma parādīt trakas ģimenītes izbraucienu ar traku auto.

Filmas vērtējums: 3/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.