Oriģinālnosaukums: Ben-Hur
Valsts: ASV
Žanrs: Vēsturiska
Režisors: Timurs Bekmanbetovs
Lomās:Jack Huston, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro, Pilou Asbæk, Morgan Freeman
Gads: 2016

Par filmu-
Jūda Ben-Hurs ir augstdzimušas dzimtas atvase, kuru nodod pieņemtais brālis. Zaudējis ģimeni un brīvību, Ben-Hurs nonāk kā vergs uz romiešu galerām. Izbēgot, viņš nonāk pie bagāta tirgotāja, kurš viņam dod iespēju atmaksāt savam pārdarītājam.

Filmas par Ben-Huru ik pa laikam parādās uz ekrāniem. It kā jau pareizi būtu pavērot 1959.gada kinolenti, kura savāca vienpadsmit Oskarus, bet man kaut kā uznāca vēlme noskatīties jaunāko veikumu. Laikam gaidīju no 100miljonu budžeta filmas kaut ko uhhhunahhh. Nesagaidīju!

Ben-Hura ģimene pieņēma Mesalu Severusu savā ģimenē un audzināja kā savu dēlu. Kopā ar īsto dēlu- Jūdu, viņi auga kā brāļi. Ik pa laikam Mesala izjuta atšķirību no ģimenes- te ticība cita, te uzvārds cits… tāpēc viņš nolēma doties romiešu armijā. Tur parādījis drosmi un cīņassparu, viņš ātri iekaroja valdnieka uzticību. Pēc vairāku gadu prombūtnes, ierodoties savās mājās, viņš ir spiests notiesāt Ben-Hura ģimeni un nosūtīt savu brāli Jūdu uz galerām.
Pēc piecu gadu gūsta, Jūda izmūk un, iekarojot kāda bagātnieka uzticību, viņam tiek dota iespēja izcīnīt sev brīvību un atmaksāt pārdarītājam.

Vēsturiskās filmas man iet pie sirds, bet šoreiz nesanāca tikt vaļā no skāba ģīmja- sākums tāds slābens un ļoti lēnīgs, arī vidusdaļa tāda neko neizsakoša. Bija jācer uz beigām- kad būs atmaksa, zirgu rallijs un skaistais nobeigums. Nebija nekā. Labi, zirgu sacīkstes bija ar ekšena domu, bet ļoti jau nepārliecinoši.
Arī aktieri nebija ne uzrunājoši, ne pārliecinoši- visu laiku spraucās ārā kaut kāds pārspīlējums un samākslotība. Un tas pamatīgi traucēja skatīties un neļāva ievērot ne dekorācijas, ne specefektus.

Un beigās tā reliģiskā burvestība bija pārāk ātra un pārāk neuzrunājoša. Saprotu, filmai tā pienācās. Bet varēja jau mazāk pavirši pieiet tai lietai.
Savelkot emocijas kopsavilkumu, var teikt, ka sanākusi viduvēja izklaide.

Filmas vērtējums: 5/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.