Oriģinālnosaukums: Shantaram
Valsts: ASV
Lomās: Charlie Hunnam, Fayssal Bazzi, Antonia Desplat, Shubham Saraf, Alexander Siddig
Gads: 2022

Par filmu
Deils Konti nogājis neceļos un iztiku gādā gan ar narkotikām, gan laupīšanām. Vienā no šādām laupīšanām viņa pārinieks nošauj policistu. Deils paliek nozieguma vietā un uzņemas visu vainu. Bet viņa dzīve cietumā kļūst bīstama un viņš bēg. Ar jaunu pasi viņš ierodas Bombejā- atrod jaunus draugus un kļūst par graustu rajonu ārstu. Bet brīvība ir trausla- viņu meklē ne tikai vecie ienaidnieki, arī jaunie draugi izrādās bīstami. Dzīve Bombejā kļūst neiespējama, bet bez dokumentiem viņam nav iespēja aizbēgt.

Tā kā grāmata Šāntarāms savulaik tika izlasīta un patika, tad pašsaprotami, ka jāuzmet acis arī seriālam. Vismaz pirmajām sērijām, tad jau redzēs vai uzrunās. Pirmās sērijas uzrunāja- bija glīti uzfilmēts, labi pasniegts stāsts ar iestarpinājumiem no pagātnes un bija labi un ļoti trāpīgi tēli. Īpaši patika indiešu aktieri- viņu tēlojumā bija tāda jauka sirsnība un milzīgs pozitīvisms, ka pašam katru reizi smaids līdz ausīm. Un liels žetons par humoru- man patika.
Tiesa, galīgi neatminos vai un cik daudz seriālā saskan ar grāmatu, bet tas nav svarīgi- seriālam ir savs stāsts stāstāms.


Šo seriāla stāstījumu man gribētos sadalīt divās daļās- kur pirmā daļa bija interesanta, mazliet nebēdnīga un raiti ritoša. Turpretī otrā daļa sāka pamatīgi buksēt- nemitīgas intrigas, muļļāšanās un gumijas vilkšana visos virzienos. It kā pats stāsts varēja turpināties tikpat raiti un interesanti, kā sākumā un nebija stāstā tādas vietas, lai teju visu sāktu pasniegt tik samocīti. Bet…bet viss aizgāja tādā nesaprotamā ziepju operas stilā, kurā pazuda gan stāsts, gan varoņi.
Laikam jau visiem seriāla veidotājiem jau pusē bija skaidrs, ka turpinājuma te nebūs. Tāpēc izdarīja to, kas bija jādara un izklīda.

Te jāpiebilst, ka stāsts ne tuvu nebeidzās. Varbūt varētu kaut kur stāsta virzienos pavilkt kādu apakšsvītru, bet tā būtu tāda piesātināta ar nepabeigtības sajūtu. Apmēram tāda sajūta paliek arī pēc skatīšanās.

Seriāla vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.