Sāksim bez gariem ievadiem. Ducis ar rakstiem.

Augstskola nav rezervāts– sāksim ar pēdējā laika aktualitāti par augstskolu rektoriem un profesoriem, kas pašalcinājusi politisko vidi un nu arī tikusi līdz blogārei.

Aktualitātes — rektors un personvārdi ar gramatikas kļūdām– interesanti un noderīgi (arī gari) par to pašu augstskolu jautājumu un vēl uzvārdiem. Par uzvārdiem tiek solīts arī turpinājums.

Subjektīvi par grāmatu jaunumiem (2016-oktobris/decembris)– ja kādam interesē aizvadītā gada noslēguma grāmatu jaunumi, tad tos var aplūkot Doronikes rakstā.

Tahogrāfa rādījumi.– ziņkārības apmierināšanai var palasīt (un daudz bildēs pavērot) kādi cipari rādās lielajām mašīnām un ko tie nozīmē šoferiem (un droši vien arī kontrolētājiem).

Par kvotām mākslas pasaulē– lielajā mākslā jau sen visu diktē ne vairs pats mākslinieks un viņa veikums, bet politika, ģeogrāfija un iedomāta citādība.

Četras meditācijas un Makarena– par meditēšanu, mūkiem, birmiešu valodas mācīšanos un vingrošanu Makarenas ritmos.

Luters: Lielākā cilvēces traģēdija ir nevis ļauno cilvēku brutalitāte, bet labo cilvēku klusēšana– par to, ka reformatori bija vajadzīgi gan baznīcā, gan ir vajadzīgi ikdienā.

Dzīves līmenis pašvaldību griezumā kopš 2009. gada– ja kāds ir pieradis vaimanāt, ka pie mums viss ir slikti un nabadzīgi, tad var pavērot, ko par to saka cipari pašvaldībās.

Lēcu un tomātu zupa– lai arī raksturota kā ziemas zupa, es to droši ieteiktu arī pavasarī un rudenī. Izmēģināju un atzīstu par gardu esam.

Cik maksā Brīnums?– jauks, pasakas cienīgs stāsts par brīnumu un labiem cilvēkiem.

Irāna 15.11.-23.11.2016. Sestā diena– ceļojuma apraksta turpinājums ar bagātīgu bilžu piedevu.

Ziemassvētku krāsojamā grāmata pieaugušajiem – “Johanna’s Christmas”– ja gribās atpūsties pie krāsojamās grāmatas, tad noderēs Sofijas Darkas raksts par krāsojamo grāmatu.