Oriģinālnosaukums: Becky
Valsts: ASV
Žanrs: Šausmas/ Drāma
Režisors: Jonathan Milott, Cary Murnion
Lomās: Lulu Wilson, Kevin James, Joel McHale, Robert Maillet
Gads: 2020

Par filmu-
Bekija ir spuraina un nepaklausīga pusaudze, kuras uzvedību ietekmēja tas, ka viņai gadu atpakaļ nomira māte. Tēvs viņu aizved uz vasaras māju un tur paziņo, ka vēlas apprecēties ar savu draudzeni. Tas Bekiju sadusmo un viņa aizmūk uz savu štābiņu. Pa to laiku mājā iebrūk četri izbēguši cietumnieki un saņem gūstā Bekijas tēvu un viņa draudzeni. Bekija nolemj rīkoties.

Nav jau tā, ka skatos tikai trešņakus, bet pēdējā laikā tie kaut kā iekarojuši savu raidlaiku. Arī šoreiz kino ir mazāk kino, bet vairāk brutāls asinsdesu pļeckāšanas festivāls.

Bekija pēc mātes nāves ir ierāvusies sevī un nostājusies pret visiem. Arī pret savu tēvu. Īpaši nikna viņa paliek, kad uzzina tēva nodomus- apprecēties ar savu draudzeni. Tāpēc viņa ar savu suni aizmūk uz štābiņu. Pa to laiku mājā iebrūk četri izbēguši noziedznieki, kuriem te bija paslēpta kāda svarīga lieta- atslēga. Izrādās, ka jau sen šī atslēga ir pie Bekijas ar kuru tā rotaļājās.

Tā kā Bekija saprot, ka noziedznieki neapmierināsies tikai ar atslēgu, viņa nolemj rīkoties un atbrīvot māju no ļaunajiem.

Filmā viss bija vienkārši- praktiski nekāds uzsvars uz aktieru veikumu, bet visu spiest uz žanra izcelšanu. Bekija, lai arī brīžam pazaudēja savu lomu, bija ļoti jauka asiņainās meitenes tēlā. Viņai labi izdevās savākties uz kaušanos un dažiem emocionāliem brīžiem. Arī sliktie bija labi. Protams, arī melnais humors un mūzika iedeva filmai pareizus akcentus.

Izskatās, ka ar maziem līdzekļiem un mazu piepūli ir izdevies labs sava žanra kino. Iesaku pievērst savus skatienus šai filmai.

Seriāla vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.