Oriģinālnosaukums: Yummy
Valsts: Beļģija
Žanrs: Šausmu/ Komēdija
Režisors: Lars Damoiseaux
Lomās: Maaike Neuville, Bart Hollanders, Clara Cleymans, Eric Godon, Joshua Rubin
Gads: 2019

Par filmu
Jauns pāris- Maikls un Alise, no Beļģijas dodas uz kādu Austrumeiropas valsti, lai pa lēto kādā klīnikā veiktu Alisei plastisko operāciju. Īsi pirms Alises operācijas sākšanās, Maikls pamana pie gultas piesietu sievieti maskā. Noņemot viņai masku, atklājas zombijs.
Tagad visa klīnika ir briesmās un Maiklam ar Alisi ir jātiek ārā.

Trešņakiem ir viena laba īpašība- tie bieži ir labi. Un tās retās reizes, kad tie ir slikti, tie ir tik slikti, ka izskatās labi. Šoreiz bija tā reize, kad bija kaut kas pa vidu- labi, melni, smieklīgi un tajā pat laikā pastulbi un mazliet par daudz piešauta sarkanā krāsa ar lopkautuves atkritumiem.

Maikls ved savu draudzeni un viņas māti uz kādu plastisko operāciju klīniku. Lai ietaupītu naudu, viņi dodas uz kādu nomaļu klīniku Austrumeiropā. Bet kaut kas aiziet greizi- Maikls klīnikā pamana aizdomīgus eksperimentus ar cilvēkiem un viņš iztraucē Alises operāciju, lai dotos prom. Diemžēl, bet visa klīnika jau ir pilna ar zombijiem un Maiklam ar Alisi tagad jādomā, kā izglābties.

Kā sava žanra pārstāvis, filma bija skatāma. Tiesa, pietrūka to jauko brīžu, kad humors atšķaidītu kādu neveiklu brīdi vai pārāk lielu aiziešanu zombijslaktēšanā. Tas būtu noderējis, jo tad filmai būtu kāda jautrāka un bezbēdīgāka nots. Diemžēl, bet dažbrīd likās, ka filmas veidotāji pārāk centīgi to humoru mēģināja aizstāt ar zarnu ritināšanām vai smadzeņu putriņām.
Noteikti pluss ir par filmas autoru absolūtu nepieķeršanos kādam varonim vai hepīendam. Ņirgājamies par visiem un līdz galam.

Žanra piekritējiem vajadzētu novērtēt. Pārējiem- ja var panest ķidāšanas skatus un cirvjus galvās, tad ar var uzmest aci.

Seriāla vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.