kinopoisk.ruOriģinālnosaukums: Blood Ties
Valsts: ASV/Francija
Žanrs: Drāma/ Spriedzes
Režisors: Guillaume Canet
Lomās: Clive Owen, Billy Crudup, Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldana, James Caan , Noah Emmerich, Lili Taylor
Gads: 2013

Par filmu-
ASV 1974.gads, Kriss iznāk no cietuma un viņu sagaida brālis, kurš strādā Ņujorkas policijā. Gribēdams, lai Kriss pēc iespējas ātrāk iejūtas likumpaklausīga iedzīvotāja tēlā, jaunākais brālis viņam ļauj apmesties pie sevis un atrod viņam darbu kādā nelielā autoplacī. Bet dzīve sit skarbi un drīz vien Kris saprot, ka viņš nevienam nav vajadzīgs izņemot savus vecos cīņubiedrus.

kinopoisk.ruSkarbs tā laika stāsts no Amerikas par cietumnieka neveiksmīgajiem centieniem iekļauties labajā sabiedrības daļā. Pie tam ja brālis ir policists. Labs policists. Pamazām vien nonāc pie darbiņiem, kuru darba apraksts ir minēts krimināllikumā. Toties alga ir laba un jau pamazām var apsviesties.
Tikai viena nelaime- brālis ir policists, kuram ne tikai ir jāpilda savi darb pienākumi, bet ir arī sirdsapziņa, kas grauž jau kopš bērna kājas.

kinopoisk.ruAtmosfēras ziņā filma viennozīmīgi ir pelnījusi desmitnieku- tie feinie autiņi, mūzika, apģērbs…. viss tieši tā, lai skatītājs varētu aizceļot četrdesmit gadus atpakaļ un pavērot kā tajos laikos tika kārtoti darījumi. Un kā tolaik darbojās policija.

kinopoisk.ruArī aktieri savu darbu padarīja godam- un domāju, ka tas nebija no vieglajiem uzdevumiem. Kā nekā diezgan daudz laika tika veltīts emocijām. Gan priecīgām, gan bēdīgām, gan mierīgām, gan pavisam emocionāli sakāpinātām. Un ne mirkli neradās doma, ka kaut kas nav tā kā vajadzētu. Galu galā- aktieru sastāvs ir sevi pierādījis ne vienā vien labā lentē.
Filma nav tik daudz par abiem brāļiem kā par dzīvi. Viņu dzīvi un apkārtējo. To dzīvi, kuru viņi paši ir veidojuši, pieņēmuši un ko no tās nožēlojuši.

kinopoisk.ruKas pietrūka? Varbūt daudz kas, un varbūt arī nekas. Viss ir atkarīgs no skatītāja un viņa vēlmes pieiet lietām skrupulozāk nekā vajadzētu.

Filmas vērtējums: 9/10

Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.