The SuspectOriģinālnosaukums: Yong-eui-ja / The Suspect
Valsts: Dienvidkoreja
Žanrs: Grāvējs/ Spriedzes
Režisors: Shin-yeon Won
Lomās: Yoo Gong, Jae-yun Jo, Seong-ha Jo, Seong-gyoon Kim
Gads: 2013

Par filmu-
Don Čhoļs ir parasts bēglis no Ziemeļkorejas, kurš strādā par autovadītāju. Kādu vakaru viņš nejauši kļūst par liecinieku sava šefa slepkavībai. Izrādās, ka viņš ir elitāri apmācīts Ziemeļkorejas karavīrs un tagad no liecinieka viņš kļuvis par galveno aizdomās turamo. Viņam pa pēdām tiek sūtīs sens viņa pretinieks.

The Suspect

Dienvidkorejai kino sanāk. Pat ļoti labi sanāk. Ja viņi taisa drāmu, tad tā būs drāma. Ja taisa grāvēju, tad tas būs grāvējs. Nu tā, ka šauj, sit un ātri brauc. Un tas viss ir daudz. Satura dziļums un augsto domu lidojuma tur nebūs. Un nevajag ar! Vismaz grāvējam.

The SuspectUn šoreiz bija tieši tā kā jābūt grāvējā- mierīgs cilvēciņš, kuram nav gluži tie miermīlīgākie nodomi, nejauši kļūst par liecinieku sava šefa slepkavībai. Un tā kā viņš ir no Ziemeļkorejas, turklāt vēl spiegs, diversants un karavīrs, tad viņam jāņem pēda. Bet tas nav viegli izdarāms, jo viņam pa šīm pašām pēdām tiek uzsūtīs sens viņa pretinieks, kuru savulaik viņš mazliet apskādēja. Pie reizes pabojājot viņam militāro karjeru.
Tālāk viss notiek kā pēc priekšrakstiem- daudz tuvcīņas, daudz šaušanas un daudz pakaļdzīšanās. Skatītājs var mierīgi atslēgties un baudīt labu (ar piebildi- aziātu) kino.

The SuspectProtams, katrs vērtējums gala beigās sanāks baigi subjektīvs, jo ne visiem ies pie sirds pārāk primitīvais sižets (lai gan bija šāda tāda odziņa), vai pārāk tāds nekāds galvenais varonis. Jā, arī tās aziātu grimases. Bet tie visi ir sīkumi- filmai ir ātrums, šaušana un iesišana pa ģīmi. Un ko gan vairāk vajag labam grāvējam?

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.