06.JPG

Oriģinālnosaukums: Zavet
Valsts: Serbija/Francija
Žanrs: Komēdija
Lomās: Uros Milovanovic, Marija Petronijevic, Miki Manojlovic
Režisors: Emir Kusturica
Gads: 2007

Filma, kas piedalījās 2007.gada Kannu un Maskavas kinofestivālos.

17.JPG

Par filmu-

Cane, viņa vecaistēvs, viņu abu govs, kā arī skolotāja- šie ir vienīgie paplukuša ciema iedzīvotāji. Kādā jaukā dienā vecaistēvs saka Canem, ka jūt nāves tuvumu un pirms nāves viņš lūdz savam mazdēlam izpildīt viņa solījumu- doties uz pilsētu un pārdot govi, par iegūto naudu nopirkt ikonu, tad vēl nopirkt ko pašam kārojas un galvenais- atrast sev sievu. Pilsētā Cane viegli tiek galā ar vectēva solījuma pirmajiem punktiem, bet kur, lai atrod piemērotu sievu?

27.JPG

Skatoties Kusturicas pēdējo veikumu, ja ne visu laiku smieties, tad smaidīt gan vajadzētu. Jo smaidu izvilināt šis režisors māk, lai gan dzirdēta kritika, ka šis viņa darbs neesot novērtēts tik labi kā iepriekšējie.

Filma ir pilna ar dažādiem jocīgiem tipiem un tikpat jocīgiem atgadījumiem. Nav īsti skaidrs kurš ir dumjš un kurš tikai izliekas, kurš ir labais, kurš- ne pārāk. Katrs no filmas personāžiem izceļas šajā spraigajā un notikumiem ātri ritošajā filmā.

45.JPG

Pasmaidīt var ne tikai par personāžiem, bet arī par viņu izdarībām- miega zāles, izšautais lielgabala cilvēks, tītars un mežacūka …. Lidošana, pakaļdzīšanās, šaušana, skriešana, kāzas un bēres. Un tam visam pa vidu jauka mūzika.

37.JPG

Godīgi atzīšos- nav viegli aprakstīt visus labos un pozitīvos piedzīvojumus filmā, tā vienkārši ir jānoskatās. Vai bija arī kādi negatīvi iespaidi? Jā, bet tos vairs neatceros, tātad tie bija mazsvarīgi. Labāk baudām labu filmu- pozitīvas emocijas būs garantētas.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.