Oriģinālnosaukums: Security
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Alain Desrochers
Lomās: Antonio Banderas, Ben Kingsley, Liam McIntyre, Chad Lindberg, Gabriella Wright
Gads: 2017

Par filmu-
Edijs (Antonio Banderas) atvaļinājies no armijas un jau kādu laiku ir bez darba, tāpēc viņš ar prieku pieņem pirmo piedāvāto vakanci- kļūt par apsargu lielveikalā.
Jau pirmajā darba stundā pie lielveikala pieskrien vienpadsmit gadus veca meitenīte un sauc pēc palīdzības. Drīz viņai pa pēdām ierodas vairāki desmiti līdz zobiem bruņotu slepkavu, kuru mērķis ir meitene.

Antonio Baderass ar Benu Kingsliju viesa cerības, ka šī filma varētu būt skatīšanās vērta, lai arī sižeta apraksts nesolīja nekādu pārsteigumu.

Edijs, atvaļināts armijnieks, bēguļo pats no sevis un nevar atrast sev vietu. Lai kaut mazliet novirzītu domas, viņš piesakās darbā par apsargu lielveikalā.
Ieradies un noklausījies instruktāžu, viņš ar saviem jaunajiem kolēģiem veic ikvakara apgaitas. Šajā apgaitā viņš pamana pie durvīm pieskrējušu mazu meiteni, kura sauc pēc palīdzības. Ielaidis meiteni iekšā veikalā, Edijs pamana, ka nestrādā sakaru ierīces un viņi ir noslēgti no ārpasaules.
Drīz vien pēc meitenes ierodas tie, no kā viņa bēga un kuri atslēdz sakarus- vairāki algoti slepkavas galvenā ļaundara Čārlija vadībā. Nespējot vienoties ar veikala apsardzi, Čārlijs nolemj ieņemt lielveikalu ar saviem rokaspuišiem. Bet pa to laiku apsardze ar Ediju priekšgalā jau ir sagatavojusies viņus sagaidīt.

Filmas pirmā daļa vairāk izskatījās pēc ”Viens mājās” remiksa- apsargi, bruņojušies tikai ar elektrošoka ierīcēm, mēģina no visa kā lielveikalā pieejama sataisīt dažādas lamatas sliktajiem puikām. Un dažas no lamatām arī pildīja savus uzdevumus. Un dažas bija smieklīgas. Arī loka šaušana bija naivi smaidīga. Nu kā jau ”Viens mājās” vajadzētu būt. Jā, paši apsargi ar bija uztaisīti tādi tirliņveidīgi- glamūrīgi puisīši ar uzsukātām čolkām un vāju sajēgu par dzīvi ārpus komforta burbuļa.

Bet jau pēc īsa brīža viss aizgāja citā žanrā- laikam režisoram apnika tās bērnu spēlītes un viņš teica- šaujam nost. Gan labos, gan sliktos. Un šāva ar. Ar visām standarta frāzēm un nodrāztajiem gājieniem.

Bet kopumā bija skatāms- tāds viduvējs grāvējs lielveikalā. Es gan vairāk būtu priecājies par saimniecības nodaļas aktīvāku izmantošanu, jo tās lupatas un bērnu bombas bija jau pārāk neuzrunājošas.
Skatīties var, bet gaidīt kaut ko labu te gan nevajadzētu.

Filmas vērtējums: 4/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.