Oriģinālnosaukums: Unlocked
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Michael Apted
Lomās: Noomi Rapace, Orlando Bloom, Toni Collette, Michael Douglas, John Malkovich
Gads: 2017

Par filmu-
Alise ir viena no labākajām slepenajām aģentēm un nopratinātājām, bet pēc neveiksmīga gadījuma, viņa ir atgājusi no aktīvās darbības.
Taču vienu dienu, kad aģenti notvēruši teroristu, kura rīcībā ir informācija par postošu teroraktu un nepieciešama ātra rīcība, Alisei ir jāatgriežas slepeno aģentu pulkā.

Aktieru sastāvs ir iespaidīgs un arī filmas spraigais sižets solīja labu izklaidi, tāpēc arī īpaši vairāk nemeklēju iemeslus varbūt tomēr neskatīties un izvēlēties citu filmu.

Alise strādā kādā nomaļā valsts iestādē, kur viņas darbs saistīts ar migrantu un viņu dzīves uzlabošanu un darbiem. Kādu dienu viņa saņem ziņas no Londonas CIP nodaļas ar pavēli ierasties un nopratināt kādu arābu jaunieti, kura rīcībā varētu būt informācija par bioloģisko uzbrukumu tuvākajā laikā.
Jau pārrunu laikā Alise tiek ierauta notikumu virpulī, kur viņa nedrīkst uzticēties nevienam, citādi var mirt tūkstošiem nevainīgu cilvēku.

Lai arī aktieru plejāde bija ievērojama un viņi darbojās tīri pieklājīgi, kā arī filmas ritējums bija gana dinamisks, tomēr netrūka brīžu, kad neko īsti nevarēja saprast. Jā, sliktie specdienesti, sliktās sazvērestību teorijas un sliktie teroristi. Bet kāda tam visam jēga? Kā neviens neko nepamana? Kā specdienestā notiek tādas lažas? Labi, saprotu- filmas dinamiskajam ritējumam ir nepieciešamas dažas atkāpes no saprātīgas rīcības, bet ja šo atkāpju ir par daudz, tad paliek tikai tukšs ekšens, bez jēdzīga prieka par redzēto.

Filmas vērtējums: 5/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.