Oriģinālnosaukums: The Innocent/ El inocente
Valsts: Spānija
Žanrs: Trilleris/Detektīvs
Lomās: Mario Casas, Xavi Sáez, Santi Pons, Aura Garrido, Alexandra Jiménez
Gads: 2021

Par seriālu
Mateo jaunībā izdarīja kļūdu- kautiņa laikā nejauši nogalināja jaunu vīrieti. Atsēdējis cietumā piespriestos četrus gadus, viņš iekārtojas darbā pie sava brāļa. Darbā veicas labi. Nodibina ģimeni. Gatavojas iegādāties māju labā rajonā. Dzīve iet uz augšu un pamazām aizmirstās pagātnes kļūda un cietumā pavadītais laiks. Bet dzīves augšupeja pēkšņi apraujas un sākas neizskaidrojamu notikumu virkne un izskatās, ka Mateo ir nejaušs šo notikumu dalībnieks.

Labs seriāls ir ne tikai labs, bet arī īss. Šis, pēc Hārlana Kobena romāna motīviem veidotais astoņu sēriju miniseriāls, uzrunāja mani tieši ar savu īsumu. Protams, arī ar labajām atsauksmēm.

Un labās atsauksmes ir pamatotas. Pat ļoti. Esmu stāvā sajūsmā par aktierspēli, par intrigu, par samudžinātību, par gaisotni, par … visu.

Katra sērija paiet vienā elpas vilcienā un tikai ap pusceļu izdodas apjēgt, ka visi šie stāsti, personāži un pavedieni ir kaut kā saistīti. It kā katru sēriju ir cits stāsts un no cita personāža (interesanti parādīts šis, katra personāža skatpunkts), bet pamazām tas viss satinās kopā vienā kamolā un var tikai aplaudēt par seriāla veidotāju prasmi visu tik meistarīgi salikt kopā, ka vainīgā meklēšana ir neiespējamā misija. Var jau nojaust un izteikt minējumus, bet diezgan droši, ka tie nebūs precīzi. Tāpat kā nebūs precīzi domāt par pielikto punktu. Jo var izrādīties, ka vēl būs kāds teikums. Vai pat rindkopa. Un kaut kas, par ko vajadzēs padomāt.

Nezinu cik laba ir Hārlana Kobena grāmata, pēc kuras uzņemts šis seriāls, bet, ja skatās pēc standarta, ka grāmata vienmēr ir labāka par ekranizāciju, tad grāmatai jābūt izcilai. No šī autora esmu lasījis ”Klubs ”Jaguārs””– neteiktu, ka šedevrs, bet bija interesanti. Par ‘’Nevainīgo’’ ir pārliecība, ka būtu galvastiesu pārāka.

Lai jūs nemulsina pirmajās pāris sērijās notiekošais- vēlāk tas viss tiks izskaidrots. Mazliet gan kopējo iespaidu pabojāja novienkāršotā beigu fāze, jo tā nedaudz sabremzēja sajūsmu līkni. It kā viss pieklājīgi, bet tajā pat laikā prasījās kāda lielāka mistērija vai nedaudz komplicētāka pieeja. Tāpat man visu filmas laiku mīkla bija Mateo lomas atveidotājs- likās, ka viņam visu laiku kaut kas ir aiz ādas, jo emocijas bieži vien bija nenosakāmas vai situācijai neatbilstošas. Bet to var uztvert arī kā plusu.

Ļoti labs seriāls, ar labu aktierspēli un izcilu detektīvnoskaņu.

Seriāla vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.