Valdība (Parlaments? VIDs?) šajā mēnesī palaida jaunu izklaidi tautai- čeku loteriju. Tā teikt- ar mērķi ļaužus radināt dot un ņemt čekus. Pie reizes dažus veiksminiekus aplaimot ar naudas balvām. Vēl pie reizes apkarot ēnkonomiku. Un vēl pie reizes papildināt budžetā ienākumus. Droši vien jāpiemin arī tas, ka tauta pati vadīs iekšā datus un VIDam tik nāksies sijāt un vētīt vai kāda pelava negadās. Bet par to neesmu pārliecināts un tas jau būtu cits stāsts.

Man patiešām ir prieks par šo loteriju- gan par ideju, gan izpildījumu. Skaidrs, ka bargā Varbūtības Teorija ne tuvu visiem nesniegs prieku (īpaši pirmajos mēnešos), bet gan jau būs sava komūna, kas spēs uzturēt te dzīvību arī vairāku gadu garumā. Lielajam vairumam prognozēju intereses kritumu pēc mēnešiem sešiem.

Internetā pamanīju tautas cepienu, ka vajagot vēl vienkāršot šo rotaļu. Proti- uztaisīt mobilo lietotni, automātisko lasīšanu, utt. Tā, lai ir ļoti ērti un ātri. Es gan te gribētu iebilst- nevajag neko vienkāršot. Viss strādā un esošā kārtība ir laba. Ja kādam ir slinkums ievadīt mazpadsmit čekus mēnesī, tad tā ir viņa problēma. Gribi piedalīties spēlē- tad gribi arī rakstīt cipariņus! Citādi viss būs tik vienkārši, ka laimēs tikai lielveikalu kasieri.

Vienīgas uzlabojums, kas prasītos ir par čeku uzglabāšanu. Tiem mēneša dalībniekiem būtu štrunts, vairāk galva sāpēs par gada loteriju- gan glabāšanas, gan saglabāšanas dēļ. Īpaši pēdējais- labi redzams, kā noglabātajiem garantijas čekiem tinte zūd. Ja tos varētu pieglabāt EDSā vai kur tamlīdzīgi, tad vairāk neko nevajadzētu.

Man šī rotaļa patīk- piedalīšos un pavērošu kā tā dzīvos un kad (kāpēc?) beigs dzīvot. Reģistrācija daudz laika neprasa, čeki daudz vietas neaizņem. Vai pietiks azarts ilgākam laika posmam? Nezinu! Varbūt vēlāk visus čekus nepiereģistrēšu, bet it kā jau pietiekot ar vienu pareizi (!) aizpildītu čeku, lai laimētu balvu.