Oriģinālnosaukums: Hai Phuong
Valsts: Vjetnama
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Le-Van Kiet
Lomās: Jennifer Alyx, Lê Bình, Veronica Ngo, Brianna Roberts, Thanh Nhien Phan
Gads: 2019

Par filmu-
Vientuļā māte strādā par parādu piedzinēju un viņas darba dēļ cieš meita- skolā viņu apceļ un neviens nevēlas draudzēties. Viņas abas cer sakrāt naudu un ierīkot pašām savu zivju fermu ar kuras palīdzību varētu pelnīt naudu un vairs nevajadzētu izsist parādus no citiem.
Kādu dienu mātes acu priekšā meita tiek nolaupīta un aizvesta. Viņai ir maz laika, lai tiktu uz pēdām laupītājiem, jo pēc dienas viss tiks zaudēts.

Ne tik sen Laiems Nīsons glāba savu meitu no sliktajiem onkuļiem. Viņam veicās tik labi, ka pārējie sekoja viņa piemēram un ar sāka masveidīgi glābt savas atvases. Var jau būt, ka glāba arī līdz tam, bet sajūta, ka vecais zēns izcēla saulītē žanru, kuru atzina visi par labu esam. Arī vjetnamieši.

Māte ar meitu dzīvo provincē un sapņo par savu zivju fermu, lai mātei nebūtu jāstrādā parādu piedziņas kantorī. Neviens viņu par to nemīl un arī viņas meita cieš skolā no tā.
Kādu dienu mātes acu priekšā meitu nolaupa- bērnu laupītāju banda viņu savāca un kopā ar citiem gatavojas nosūtīt uz vietu, no kurienes dzīvi neatgriežas.
Māte izmisīgi seko viņiem pa pēdām un ir gatava likt lietā visas savas prasmes, lai tikai atgūtu meitu.

Te jau viss bija skaidrs pirms skatīšanās- būs viduvēja filma un tikpat viduvēja aktierspēle. Vienīgais, kas uzrunāja ir eksotiskais fons (Vjetnama nav gluži ikdienas vērojums) un austrumu cīņas. Un to arī saņēmu. Pieticīga izklaide bez nekādas vilšanās.

Tante kāvās labi. Arī kaut kāds ātrums ar tika ieslēgts, lai arī prasījās kaut kas dinamiskāks par motorolleru (pie tam ar ķiveri). Bet tā viss gāja mierīgi pa klišeju nosprausto maršrutu, bez nekādas augstās mākslas un sarežģītiem dialogiem- galvenais bija skriet un sist sliktajam taisni ģīmī.

Vienkārša filma, bez kādām nebūt pretenzijām un bez cerībām tapt ieteiktai. Pat austrumu cīņu piekritējiem te maz kur piesiet acis. Ja nejauši gadās ieslēgt un brīvs brīdis, tad filmai ir cerība uz skatītāju.

Filmas vērtējums: 5/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.