Oriģinālnosaukums: Le chant du loup
Valsts: Francija
Žanrs: Drāma
Režisors: Antonin Baudry
Lomās: François Civil, Omar Sy, Mathieu Kassovitz, Reda Kateb, Paula Beer Gads: 2019

Par filmu-
Uz Francijas zemūdenes dienējošam skaņu analītiķim svarīgs uzdevums- viņam jānosaka vai tuvumā nav ienaidnieks. Un ja ir, tad dažu mirkļu laikā jānosaka, kas tas ir- marka, modelis, valsts piederība. Nelielā kļūda, kas pie Sīrijas krastiem varēja maksāt visas ekipāžas dzīvību, viņam neliek miera. Bet nav laika meklējumiem- no Krievijas zemūdenes Francijas virzienā tiek izšauta atomraķete. Francija gatavo atbildi. Svarīgs ir katrs brīdis un kļūdīties savos lēmumos nevar.

Manā jaunībā bija populāras filmas par amerikāņu un krievu konfliktiem. Tad vēl bija Aukstā kara sižeti ar neiztrūkstošiem atomkara draudiem, kur pēdējās sekundēs kādam vienkāršam karavīram izdodas visu novērst. Un pasaule uzelpo. Tagad laikam visi vecie scenāriji tiek celti ārā no putekļainajiem plauktiem un pārrakstīti nedaudz mūsdienīgāk. Un šoreiz arī eiropeiskāk. Kā nekā- uz komandtiltiņa Francija.

Jaunajam skaņu analītiķim, svarīgas misijas laikā, radās grūtības noteikt skaņas avotu. Gandrīz izgāzuši misiju, ekipāža tomēr veiksmīgi tiek ar to galā.
Tajā pat laikā Krievija rada draudus Eiropas drošībai- uzbrukumi Somijai liek Francijas valdībai sūtīt turp savu atomzemūdeni. Pēkšņi uz Franciju tiek izšauta atomraķete, kas liek armijas vadībai spert atbildes soļus. Brīdis ir ļoti svarīgs un katra kļūda var izsaukt atomkaru.

Filmas veidotāji sākumā bija labi pacentušies- spriedze bija ļoti laba un, it kā, turpinājumā vajadzētu palikt tikai labāk. Diemžēl, nepalika. Vai nu pārāk atgremotais sižets vai arī apnikums, bet uz beigām jau prasījās kaut kādu aktīvāku rīcību. Galu galā- cik tad var turēt spriedzi ar skaitīšanu no desmit līdz nullei? Arī pati zemūdens konfliktu risināšana bija tāda panaiva. Jā, bija atsevišķas ļoti labas epizodes, bet kopumā filmas sākumā uzkrātais spriedzes un interesantuma handikaps tika ļoti strauji iztērēts jau kaut kur vidusdaļā.
Mazliet arī atgrūda aktieru sastāvs- tēloja jau labi, bet baigi grūti bija pieņemt gan kapteiņus, gan admirāli un vēl dažu labu. Vēl bija mīlīgi vērot jocīgu karti ar palaisto raķeti, bet tas jau laikam ir jānoraksta kā nodeva skatāmākam kino.

Ja patīk tāda veida filmas, tad, laika īsināšanas nolūkā, var apsvērt skatīšanos.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.