Darbi, nedarbi un sēnes man to apskatu novilkuši līdz ceturtdienai. Pie tam vakarpusei. Jācenšas laicīgāk sākt un laicīgāk publicēt. Savādāk zūd ritms. Tā kā blogu (un rakstu) ir daudz, tad tā sīki un sausi.
Labi, ievads bija, tagad iztirzājums:

Šurp grāmatas uz blogu- kā ierasts sākam ar lasītāju apskatiem par un ap grāmatām.

Ints (piedodiet dāmas, viņš alfabētā ir augšgalā) joprojām turpina veco (un brīžam pat arī labo) bērnu dienu literatūru- šoreiz ‘‘Lejup pa Amazoņu upi”. Anda apskatās uz sievišķīgu lasāmvielu- Ābolu sēkliņu garša. Aiga pavelk tādu kā svītru lasīšanas maratonam. Un Evija atskatās uz Harolda Freja svētceļojumu. Labasgramatas blogā ir raksts par Jundzes grāmatu ”Gardo vistiņu nedēļa”. Ja kādam interesē kā klājas romānu rakstītājam, tad par apciemot Kasima blogu un palasīt.

Ritvaram nopietnāka literatūra par Baltijas guberņu un Konstantīnu Raudivi.

Vēl piedāvājumā ir traktāts par veltīgu cīņu no senjoras Lasītājas.

Nedaudz cita veida grāmata no latviancrossfit bloga- par labāko krossfiteri pasaulē.

Gudrības sākuma blogā viena reliģiska satura grāmata- Dieva vārds katrai dienai. Lai šī reliģiskā satura grāmata nejustos vientuļa, tad Didža rakstā var pameklēt atbildi uz jautājumu ”Kas es esmu?” un kalpotāja blogā uzzināt par Valmieras baznīcas iesvētīšanu.

Dajaunkundzes rakstā var smelties pozitīvas emocija no – dzērāja. Tikpat pozitīvas (nu- gandrīz) emocijas ir arī Kazhes rakstā par Oranžajām brīvdienām. Jā, arī pogotāju tikšanās rakstā un dabasmammas rakstā par Grobiņas vikingiem. Ne mazāk pozitīvi, bet jau ar lielāku noderīguma devu ir Vārdotājas raksts par Jūsošanu.

Ar noderīgo varam turpināt. Kā parasti noderīgi ir Ervīna raksti- šoreiz par Baltkrieviju. Reiņa raksts par kāda eksperimenta anatomiju un Sandras Veinbergas turpinājums par skaudību. Valda blogā var iepazīties ar nēģu zveju Carnikavā. Vai zinājāt, kas ir adžiliti? Nē? Tad varbūt zinājāt ka Rīga izzūd?

To noderīgo, nopietno un visādi citādi svarīgo atstāsim vēl uz beigām. Tagad paceļosim.

Ints turpina Aostas ielejas seriālu. Šoreiz jau ceturtā sērija. Miesnieks šoreiz par Ligūrijas pērlēm. Oreman rakstā par ceļojumu uz Austriju. Crazytravels bloga autori jau nokļuvuši Astūrijā un pie Ebro upes.

Normis turpina iepazīstināt ar dabas takām- šoreiz Saukas dabas parks un Gārsenes takas.

Ja tā ceļošana pa ilgu vai pa tālu, tad varbūt ir vērts aiziet ciemos pie Jāņa? Divos piegājienos.

Garšīgākā apskata daļa ir kulinārie blogi vai nekulināro blogu kulinārie raksti. Abi der.

Un sākt varam ar vīģu ievārījumu. Vai rudzu wrap ar gaileņu pildījumu. Sēņu laiks kā nekā. Ja sēnes neēdam, tad varam uzcept Ilzes piedāvātos auzu cepumus ar linsēklām. Meklējotpriekus blogā ir vasarīgie salāti.

Uz kulinārajām beigām jautājums- dzert vai nedzert kafiju?

No kino šonedēļ galvgalī ir vecu vīru šarms- Expendables 3 no Ģirta un Sergeja. Dainis, savukārt, iesaka filmu par dāmu ar lietussargu- Mēriju Popinsu. Pierakstu blogā par filmu Celda 211.

Tējtasītes blogā apr seriālu Extant. Anetes blogā vesels skatāmvielu kokteilis.

Tagad varētu atgriezties pie nopietnajām lietām. Piemēram, tādām kā Bairons. Vai Ukrainu un melno svētdienu. Vai par bankas un klienta [ne]draudzību. Protams, arī garas bikses ir svarīgs priekšnosacījums labai ārienei.

Pie politikas vēl vajadzētu likt rakstus par valsts rebrendingu un par klusēšanu un radikālismu.

Nobeigumā palikuši divi eksistenciāli jautājumi, kas nodarbina viedus prātus jau kopš pirmssākumiem- cik var nopelnīt ar blogu Latvijā un kas ir žauga?

Atā! Ceru būt kārtīgs un ar nākamo apskatu nekavēties.