Šodien ir tā diena, kad koru mūzikas mīļotāji mēģinās izdarīt to pašu, ko gada deklarācijas iesniegšanas mīļotāji dara 1.martā- uzkar sistēmu. Proti, mēģinās vienlaicīgi iegādāties Dziesmu svētku biļetes. Kā rāda vēsture – uzdevums nepavisam nav viegls. Tas ir- nav viegli nopirkt biļetes. Sistēmu gan jau pa visiem uzkārs bez īpašas piepūles. Laikam tāpēc Jūrmalā klīst runas, ka daži cilvēki ir atklājuši labu un ļoti efektīvu paņēmienu, kas palīdz apiet visu biļešu kārotāju rindu un ar garantiju ļaus apmeklēt noslēguma koncertu. Pie tam par baltu velti! Tik jāpiebilst, ka paņēmiens ir efektīvs vien dažiem. Tiem, kuri strādā Jūrmalas domē.

Recepte vienkārša- ņemam pilsētas kolektīvus, kuri piedalās Dziesmu svētkos un … paziņojam viņiem, lai šajos kolektīvos ieraksta attiecīgos domes darbiniekus. Priekšniecība, kā nekā! Jādzied jau viņiem nebūs- pietiek tik ar to brīvbiļeti uz koncertu. Katrā kolektīvā pa pārītim un neviens i nepamanīs. Un, ko gan te pamanīt- kultorgiem taču pienākas! Neba nu viņi par velti strādā domē un kūrē kultūras jautājumus. Tā jau darba daudz, lai vēl sēdētu ar pārējiem rindā un pirktu biļetes. Lai tie pārējie uzsauc!

Un uzsauc ne tikai bezmaksas ieeju noslēguma koncertā. Šādam kultorgam-dalībniekam vēl pienākas dalībniekiem rezervētās biļetes uz citiem koncertiem vai pasākumiem. Re- atkal skaisti var apiet rindu! Un ne tikai biļetes, vēl arī pienākas ēšana nedēļas garumā. Par pēdējo- runas klīst, ka tomēr viens otrs pratās kaunu un no piedāvātas bezmaksas ēšanas atteicās. Pareizi jau ir- neba nu brauks pēc tā pusdienu šķīvja uz Rīgu. Uz Rīgu brauks tad, kad būs Dziesmu svētku noslēguma koncerts. Tamdēļ jau arī to rindu apgāja.