Nosaukums: Skumjais laikmets.
Autore: Agnese Rutkēviča.
Izdevējs: Aminori.
Gads: 2022
LPP: 128

Par grāmatu
Esejas par mākslu, cilvēkiem un dzīvi.

Atzīšos- kad ņēmu šo grāmatu, tad nezināju neko par to, kas slēpjas aiz tās vākiem. Un autori zināju no tvitera- sekoju viņai un patīk viņas ieraksti. Lielā mērā tāpēc arī paņēmu šo grāmatu. Un kārtējo reizi priecājos, ka mums iznākusi tik laba grāmata. Paldies autorei un paldies izdevniecībai!

Tie, kuri šīs esejas bija lasījuši Dienā, droši vien zināja, ko sagaidīt. Bet, domāju, ka arī viņiem būs interesanti un noderīgi tās pārlasīt vēlreiz. Jo var pamatīgi un bez blakustrokšņiem iegrimt patiešām dziļā tekstā, kur milzum daudz ko var atrast arī starp rindiņām, fonā un katras esejas noskaņā. Un tās nemaz nav skumjas. Drīzāk dziļi domīgas.

Katra eseja ir kā mazs mākslas darbs, kuru var izlasīt un pārdomāt, pārlasīt un apdomāt, izjust un ļauties teikumu burvībai. Te ir citēšanas vērti teikumi un iedvesmas pilnas rindkopas. Manuprāt, te varētu lasīt un mācīties labu valodu un labu domāšanu. Man patiešām patika kā šī grāmata spēja mani apburt jau ar pirmo eseju un katra nākamā šo sajūtu tikai pastiprināja.

Grāmatas vērtējums: 10/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.