Ik pa laikam masu mēdiji ziņo par policijas veiksmīgu operāciju tvarstot narkotiku tirgoņus. Īpašs uzsvars tiek likts uz konfiscēto narkotiku apjomu. Tikai kāpēc publikai tiek stāstīts par narkotiku cenu- melnajā tirgū šo narkotika cena ir tik un tik tūkstoši latu? Vai tā tiek panākts kāds lielāks efekts ziņas uztveršanā? Manuprāt, tieši pretēji- kādam nenobriedušam, uz kriminālām darbībām orientētam prātam tas varētu būt papildus stimuls sākt savu ”biznesu”. Ja tam cilvēciņam visu laiku stāsta kāda nauda apgrozās šajā sfērā, tad tas tikai var raisīt viņā vēlmi viegli nopelnīt. Un līdz ar to sabojāt dzīvi gan sev, gan citiem.

Varbūt derētu nedaudz pamainīt šādu ziņu beigas? Tā vietā, lai stāstītu cik melnā tirgū maksā atsavinātās narkotikas, varētu citēt krimināllikuma pantus, piem.,- Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Šāda ziņa nez vai kādam raisīs apetīti uz šāda veida ”biznesu”, jo desmit gadi kroņa maizē izklausās drūmāk nekā desmit tūkstoši latu.