Laikam gluži pats pēdējais raksts par šaujamo nebūs. Izskatās, ka paliks vēl ko uzrakstīt epilogam.

Tad nu tā. Tie, kas lasīja, atceras, ka manās rokās nonāca ”brauniņš”. Tie, kuri nelasīja, to var izdarīt tālākesošajās saitēs:

Pistole.
Pistole 2, jeb saruna ar policiju.

Šodien bija tā diena, kad beidzot sakrita tas brīdis, kad man un inspektoram (šoreiz bija cits inspektors, ne tas ar kuru runāju pa tālruni iepriekš) sakrita laiks un varējām norunāt tikšanos, lai paņemtu to šaujamo policijas aprūpē.

Pasākums nebija ne ilgs, ne sāpīgs- atbrauca inspektors (visu cieņu policistam- solīds, kārtīgs, pieklājīgs. Nu gluži kā labs paraugs) un uzrakstīja tādu kā paskaidrojumu par to, kā manā īpašumā nonāca šis šaujamais, kuru es parakstīju.

Nopētīja pistoli un tik noteica- njā, laikam šis nav lietojams. Bet drošības labad noprasīs kādam augstākstāvošajam un tad man pados ziņu.
Kamēr inspektors rakstīja papīru, tikmēr es pa vidu maisījos ar jautājumiem, kas bija sakrājušies gan pa šo laiku, gan pa abiem iepriekšējiem rakstiem.

Lai neizplūstu pārlieku gari, vien teikšu, ka viss nav tik vienkārši. Nebūs tā, ka ekspertīze atzīs to par nederīgu un uzreiz nākamajā dienā es to varēšu savākt. Ja nu man būs vēlme to savākt, tad pēc ekspertīzes atzīšanas to par nederīgu vai pēc nederīga pataisīšanas, man būs jāraksta iesniegums, ka es to gribu savākt atpakaļ. Tad manu iesniegumu pētīs un vētīs. Tad pētīs un vētīs mani, kas es par putnu un vai man vispār var dot ieroci (lai arī kā neieroci).
Un tikai tad man (ja atzīs par derīgu) izsniegs atpakaļ to šaujamo un vēl līdzi iedos papīru, kas apliecinās, ka tas ir mans pišķiks.
Un tur jau izskatās, ka es nevarēšu ar to rīkoties kā iepriekš minēju vienā no tiem rakstiem- tā vienkārši atdot, dāvināt vai pārdot.

Un pareizi vien laikam ir- nav ko te visādiem sprukstiņiem mājās turēt dažādu šaujamo dažādas rezerves daļas.

Ieminējos inspektoram,- vai nav vienkāršāk tādus atradumus noslīcināt dīķī vai norakt kādā bedrē? Nebūs jātērē laiks un spēks uz šādām lietām (pēc pirmā skata- nevajadzīgām).
Viņš atbildēja, ka, protams, vienkāršāk jau ir, bet ja nu vēlāk tā pistole/automāts/mīnmetējs uzpeld? Un notiek kāda ķēze? Ko tad? Piekarinās pantu un tad varēs kost pirkstā.

Tā ka labāk rīkosimies pareizi- ja atradām ieroci, tad zvanām policijai un tālāk sekojam viņu norādēm. Būs labāk visiem.

P.S.
Katrā ziņā es to stroķi atpakaļ neprasīšu. Ja nu kādam ikurāt prasās, tad pēc ekspertīzes (ja tādu veiks) var apjautāties Tukuma policijas iecirknī.