Zobenu vetra 2

Nosaukums: Zobenu vētra. Otrā daļa- Asinis un zelts
Autors: Džordžs. R.R. Mārtins
Izdevniecība: Whitebook
Gads:
2013
LPP:
528

Par grāmatu Dinerīsa audzina savus pūķus un iekaro jaunas zemes, Džofrejs gatavojas kāzām, mežoņi ir pienākuši pie mūra un Ārija ar Suni meklē ceļu, kurš būtu drošs viņiem abiem.

Saite uz izdevēja mājaslapu- grāmata Troņu spēle

Laikam šo grāmatu īsāk nevar aprakstīt, jo kā parasti notikumu ir daudz un darbojošās personas vēl vairāk. Ja gribētu izsmeļošāku aprakstu, tad var sanākt izrunāties un pastāstīt šo to priekšā. Vienīgais, ko varu pateikt- autoram patīk slaktēt savus varoņus un viņš to dara bez kādiem sirdsapziņas pārmetumiem.
Aplūkojot internetā kāda entuziasta sastādīto sarakstu var noelsties vien- dažos labos stāstos nav pat trešdaļa no tiem tēliem, ko katrā grāmatā Mārtins novāc.
Lai gan tā novākšana vēl ir diskutējama lieta. Bet iemīļot kādu no varoņiem nav vērts- Troņu spēles ir nežēlīgas.

Droši vien nevajag diskutēt par grāmatas kvalitāti. Vismaz es joprojām esmu stāvā sajūsmā un pat grāmatplaukta pārkārtošana, lai varētu tur ietūcīt kārtējo ķieģeli, man nespēj slāpēt sajūsmu.

Joprojām šī sērija lasās ātri, joprojām ir azarts uzzināt, kas notiks tālāk un joprojām palieku pie tā, ka gaidu turpinājumu.

Var jau būt, ka mazliet jāpiekrīt tiem, kuri teiks (ja ir tādi), ka šī daļa bija mazākaizraujošāka kā iepriekšējas. Jo te, varoņi, kuri iepriekšējās daļās bija notikumu vilcēji, šoreiz bija vairāk kā tādi statisti.
It kā bija notikumi, it kā bija dalība, bet tai pat laikā pietrūka tās dzirksteles. Varbūt, ka tā ir sagatavošanās nākamās daļas azartiskajiem, aizraujošajiem, interesantajiem un visādi citādi lasītpriecējošiem notikumiem. Gaidām.

[xrr rating=10/10 imageset=tiny_star label=”Grāmatas vērtējums:”] Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.