Oriģinālnosaukums: Que Dios nos perdone
Valsts: Spānija
Žanrs: Detektīvs
Režisors: Rodrigo Sorogoyen
Lomās: Antonio de la Torre, Roberto Álamo, Luis Zahera, Mónica López, Raúl Prieto
Gads: 2016

Par filmu-
Pateicoties pedantiskam policijas izmeklētājam, sākotnēji pieņemtā versija par sirmgalves nejaušo nāvi, tiek pārkvalificēta kā slepkavība. Un sekojošie noziegumi liek domāt, ka pilsētā uzradies sērijveida slepkava.

Kaut kā pēdējā laikā esmu uzkritis uz spāņu kino. Laikam tāpēc, ka pagaidām nav sanācis viņos vilties- ir savs stils, skats un temperaments.

Divi policijas izmeklētāji tiek nozīmēti vienas sirmgalves nāves izmeklēšanā. Ārēji viss liecina, ka viņas nāve varētu būt vienkāršs nelaimes gadījums, bet pedantiskā pārinieka rīcība, atklāj slepkavības pēdas. Ar nākamo noziegumu viņiem jau ir skaidrs, ka tas ir viena cilvēka rokraksts. Un, ja īsi pirms pāvesta vizītes pilsētā, uzdarbojas sērijveida slepkava, tad policijas priekšnieks liek daudz rūpīgāk izmeklēt, lai pēc iespējas ātrāk atklātu noziedznieku.
Diemžēl izmeklēšanai traucē abu izmeklētāju privātā dzīve, kur ne vienam, ne otram neiet ne tuvu labi. Un konflikti no privātās dzīves pamazām pāriet uz darbu. Tikmēr slepkava veic savu nākamo noziegumu.

Atmosfēras ziņā šī filma bija ļoti izdevusies- policistu sadzīve, maniaka dubultā dzīve, policistu savstarpējās attiecības, izmeklēšanas gaita… viss bija tā, lai skatītājam atliktu tikai noticēt. Un te liela daļa aplausu ir pelnījuši aktieri.
Varbūt pāris brīžos bija tāds neveiklums, kad likās, ka pārāk jau daudz sakritību rādās uz ekrāna. Bet kopējai gaisotnei tas pārlieku netraucēja. Īpaši uz filmas pēdējo trešdaļu, kad spēle bija ar atklātām kārtīm un palika tikai jautājums- kurš kuru?

Kopumā- ļoti labs detektīvkino ar Spānijas šarmu. Žanra piekritējiem noteikti varu ieteikt, neskatoties, ka atkal kārtējo reizi tiek izmantots šablons ”sliktais un labais policists”. Pārējiem ar nevajadzētu laist garām, ja vien ir noskaņojums uz kādu krimināla rakstura kino.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.