The_Terror_Live_3

Oriģinālnosaukums: The Terror Live/ Deu tae-ro ra-i-beu
Valsts: Dienvidkoreja
Žanrs: Drāma/Grāvējs
Režisors: Byeong-woo Kim
Lomās: Duek-mun Choi, Jin-ho Choi, Jung-woo Ha, Sung-chun Han
Gads: 2013

Par filmu-
Radiopārraides laikā uz studiju piezvana kāds klausītājs un paziņo, ka uzspridzinās tiltu. Pārraides vadītājs to neuztver nopietni un rupji viņu pasūta tālāk un nomet klausuli. Pēc minūtes tilts uzsprāgst. Uz radio studiju atskan jauns tālruņa zvans.

The_Terror_Live_5

Filma pati par sevi nebija nekāda bomba, bet gara acīm jau redzu Holivudas darboņus berzējam rokas un gatavojam jaunu- amerikānisku versiju šim stāstam. Jo amerikāņiem jau patīk no korejiešiem aizņemties idejas, uzfrišināt un palaist jaunā veidolā.

Uzfrišināšana te par ļaunu nenāktu, jo mazliet pietrūka tās spriedzes, kas ļautu šo filmu uztvert ar lielāku dramatismu. Var jau būt, ka korejiešu mentalitātei ar to pietiek, bet rietumnieki tomēr pieraduši pie stingrākas devas.

kinopoisk.ru

Pati ideja ir interesanta un arī aktieri sevi labi parādīja. Protams, tāds mazs korejisms bija jūtams, bet tas itin nemaz netraucēja skatīties filmu.

Faktiski visa darbība norisinās kādas korporācijas radiostudijā, kura vēlāk pārtapa par televīzijas studiju. Kā nekā ekskluzīvs materiāls, kas ļauj pacelt reitingus, pacelties padotajiem priekšnieku acīs un priekšniekiem pacelties vēl lielāku priekšnieku acīs. Un tad jau pati tilta spridzināšana paliek otrajā plānā, jo tiešajā ēterā mirst ne tikai tie, kas atrodas uz tilta, bet arī dažs labs studijā.
Un kur tad vēl katra mazais terorisms pret draugiem, kolēģiem, padotajiem… sajūtot asinis viens mūk, bet cits laižas klāt.

The_Terror_Live_2

Pašas beigas gan mazliet tika samocītas ar pārāk vienkāršotu pieeju lielākā vainīgā noskaidrošanā, bet savs smeķis tur bija.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.