kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Gang de qin/ The Piano in a Factory
Valsts: Ķīna
Žanrs: Drāma/ Komēdija
Režisors: Zhang Meng
Lomās: Yongzhen Guo, Shin-yeong Jang, Qian Liu, Xingyu Liu
Gads: 2010

Par filmu-
Čens šķiras no savas sievas, bet vēlas paturēt meitiņu, bet sieva kategoriski prasa meitu sev. Lai paturētu meitu sev, Čens nolemj viņai sagādāt klavieres. Tā kā naudas nav, tad viņš kopā ar saviem bijušajiem kolēģiem no fabrikas, nolemj tās uzbūvēt no tērauda.

kinopoisk.ru

Ķīniešu filma, kurā skan krievu dziesmas ķīniešu mēlē un krievu dziesmas krievu mēlē (Любэ repertuārs). Plus vēl arī spāņu dejas. Un visam pa vidu ir Čens ar vēlmi savai meitiņai sniegt muzikālu izglītību. Viņš cītīgi muzicē ar savu ansambli gan bērēs, gan uz ielas dažādos pasākumos, lai sanāktu nauda meitas mācībām. Bet te uzrodas viņa bijušā. Precīzāk- joprojām esošā, bet nu jau šķirties gribošā. Pie reizes arī savākt meitu gribošā. Lai paturētu meitu sev, tēvs nolemj sagādāt klavieres, lai meitiņai būtu kur spēlēt un paliktu pie viņa.
Diemžēl ar klavierēm tik raiti nesokas- tās ir dārgas, bet neviens aizdot naudu viņam negrib. Nozagt no mūzikas skolas ar īsti nesanāk. Vienīgais, kas paliek- jātaisa pašam. tad nu sanāk viņa draugi, kas arī ir viņa bijušie kolēģi fabrikā, un sākas klavieru gatavošana.

kinopoisk.ru

Patiesībā filma ir viens jauks un sirsnīgs muzikāls gabals. Tā, ka aizķer kaut kur iekšā kādu stīgu. Ne tik daudz kā Čenam veicas un neveicas, cik tie muzikālie brīži filmā. Patiesībā, tādu īsti smieklīgu gabalu filmā ir maz. Dažreiz var savilkt lūpas smaidā, bet pamatā tomēr ir līdzjušana un mūzikas klausīšanās. Jā, ir arī daži glīti kadri sanākuši.

kinopoisk.ru

Tik tā arī nesapratu kāpēc filmā skan krievu mūzika (gan mandarīnu, gan krievu valodā), bet jāatzīst- ļoti labi piestāvēja. Ja ir patikšana uz mierīgu kino un sirsnīgu mūziku, tad droši var noskatīties.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.