Oriģinālnosaukums: Hundraettåringen som smet från notan och försvann
Valsts: Zviedrija
Žanrs: Komēdija
Režisori: Felix Herngren, Måns Herngren
Lomās: Robert Gustafsson, Joseph Long, Jens Hultén, Shima Niavarani, David Wiberg
Gads: 2016

Par filmu-
Jau apritējis gads, kopš Allans izkāpa pa logu un pazuda. Visu šo laiku viņš pavadīja atpūšoties un tērējot naudu. Bet nu nauda ir izsīkusi un jādomā kā tālāk dzīvot. Nejauši viņš atrod pilnu limonādes pudeli no seniem padomju laikiem. Un pudelē ir tik garšīga limonāde, ka Allanam ir jādodas pakaļ tās formulai, kuru labi noslēpis daudzus gadus atpakaļ. Šī formula ieinteresējusi arī FIB un vēl dažus personāžus.

Lai arī simtgadnieka grāmata vēl gatavojas lasīšanai, filmu noskatījos. Un atzinu par labu esam. Tāpēc loģisks ir nomēģināt arī jaunāko Allana piedzīvojumu izrādi. Tikai šoreiz jāsaka, ka otrreiz sildīta zupa vēl būtu ēdama, bet pārāk jau atšķaidīta ar pirmās filmas panākumiem.

Allans nu ir sagaidījis savu 101. dzimšanas dienu un nejauši šajā dienā atrada pirms daudziem gadiem kastē atstātu pudeli ar slepeno limonādi, kuru PSRS gatavoja kā atbildi ASV kolai. Izrādās, ka limonāde ir tik garda, ka Allanam jādodas uz Berlīni, kur viņš kādā dzīvoklī atstājis šīs limonādes slepeno formulu.
Tā kā limonādes stāsts sākās vēl Aukstajā karā, tad arī FIB ir savas intereses šo formulu atrast. Tāpat kā dažiem citiem, kuru ceļi krustojušies ar Allanu un, kuri zina šīs formulas patieso vērtību.

Laikam pirmās filmas panākumi bija tik labi, ka autori iedvesmojās arī turpinājumam par Allana piedzīvojumiem. Tik šoreiz iztika bez grāmatas, bet pieaicināja grāmatas autoru pielikt roku scenārija tapšanā. Roku viņš pielika, tik pēc noskatīšanās izskatās, ka tā bija kreisā. Pārāk jau daudz tādu nekādu epizožu un pārāka nekādu ”jautru” pavērsienu. Likās, ka viss jau redzēts un otrreiz pārmuļļāt nebija jēga.
Jā, bija dažas epizodes un varētu nosaukt šo limonādes cīņu par ļoti asprātīgu vaduguni filmai, bet tā notikumu izspēle pārsvarā atstāja iespaidu kā pārāk samocīts mēģinājums visu pasniegt kā kaut ko smieklīgu.
Ja kādam izdotos te atrast jautrus brīžus, tad apsveicu. Bet baidos, ka Simtgadnieka fani te būs vīlušies.

Filmas vērtējums: 3/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.