Oriģinālnosaukums: Shimmer Lake
Valsts: ASV/Kanāda
Žanrs: Drāma/ Krimināla
Režisors: Oren Uziel
Lomās: Stephanie Sigman, Wyatt Russell, Benjamin Walker, Rainn Wilson
Gads: 2017

Par filmu-
Kādas mazpilsētas šerifam jānoķer bankas laupītāji, kuri aplaupījuši federālo banku. It kā ar to nepietiktu, tiek uzieti noslepkavoti iedzīvotāji. Starp tiem arī bankas laupītāji.
Lietu sarežģī tas, ka starp laupītājiem ir šerifa brālis.

Lai arī pats filmas stāsts man neizraisīja interesi, toties to izraisīja šī stāsta pasniegšana. Proti- viss stāsts sākas no otra gala. Filmas sākumā parāda aplaupītājus un viņu slapstīšanos no policijas. Pēc tam seko iepriekšējā diena un tā līdz pat sākumam.

Kā jau mazpilsētā, iedzīvotāju ir maz un arī policistu ir maz. Un visi viens otru pazīst. Skaidrs, ka arī bankas laupītāji pazīst vietējo šerifu. Un vēl vairāk- starp laupītājiem ir arī šerifa brālis. Lietai uzņemot apgriezienus, pamazām tiek atrasti jauni līķi, kuri, kā sāk izskatīties, arī bijuši iesaistīti bankas laupīšanā.

Noskaņas un aktierspēlē filmai nav kur īsti piekasīties- viss atbilstoši žanram un šablonam. Arī pats stāsts ir interesanti pasniegts. Tomēr it visā jūtams, ka pietrūkst kāda odziņa. Nezinu vai pie vainas pārāk lielā filmas vienkāršība, vai arī vēlme tomēr redzēt kaut ko ārpus rāmja, bet tā pēcskatīšanās garša palika tāda pusslābena. Likās, ka nu tik būs un nu tik parādīs. Bet nē- visu nevar gribēt. Pietiek tik ar labo ideju.

Kopumā labs mazpilsētas detektīvs, kur atrisinājums jau ir pašā sākumā. Lai arī to parāda tikai beigās. Un vēl- bija mazliet arī smieklīgi.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.