Oriģinālnosaukums: Chiri tsubaki/ Samurai’s Promise
Valsts: Japāna
Žanrs: Grāvējs/ Drāma
Režisors: Daisaku Kimura
Lomās: Jun’ichi Okada, Hidetoshi Nishijima, Sôsuke Ikematsu, Haru Kuroki
Gads: 2018

Par filmu
Sinbejs ir samurajs, kuram jādzīvo trimdā- astoņus gadus atpakaļ viņš ziņoja par korupciju klana augstākstāvošo personu vidū, bet tas tik sadusmoja klana vadību un viņi padzina Sinbeju.
Bet Sinbejam ir jāatgriežas dzimtajā pilsētā- viņš apsolīja mirstošajai sievai, ka atgriezīsies un palīdzēs savam draugam.

Vientuļš samurajs, kuram nav vairs ko zaudēt. Pie tam tīrs Japānas produkts. Piekritīsiet- izklausās gana kārdinoši, lai sagaidītu labu un asiņainu kino ar daudz zobenu vicināšanu un nāvi zem lietus lāsēm ar augstspiediena asinsšaltīm! Jā, bija labs, bet tās asinis un zobencīņas bija tik kā maza piedeva. Lai arī šī piedeva bija maza, tomēr pati filma ļoti atsvaidzinoša un baudāma.

Man patika tas rāmais noskaņnojums un nenovēršamo notikumu gaidošais stāsts. Varēja izbaudīt tādu kā kultūras stundu par japāņu klanu cīņām, intrigām, klanīšanos un dzīves filozofiju.

Arī sadzīviskas detaļas bija vairumā. Bet, kā jau teicu- tas filmai iedeva savu šarmu un nemaz nelika dusmoties par nepiepildītajām ilgām pēc kārtīgām zobencīņām. Protams, arī tās neiztrūka. Kā nekā galvenais varonis bija izcils sava aroda pratējs.

Mazliet gan traucēja tā klanu būšana, kas gala beigās izrādījās vien padsmit vīru liela. Tā arī neizdevās saprast- tas kašķis ir tikai dažu cilvēku vai visa klana (klaniņa)? Vēl bija dažas epizodes, kuras krita ārā no kopējās noskaņas, lai arī kopumā filma bija jauks piedzīvojums citā laikā un citā telpā. Tik šoreiz ieteikšu tiem, kuriem patīk Āzijas prece.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu un seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

https://youtu.be/6Ov428Ffqkc