Oriģinālnosaukums: Randel
Valsts: Somija
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Jesse Haaja
Lomās: Alina Tomnikov, Kristofer Gummerus, Michael Hall, Johnny Vivash
Gads: 2017

Par filmu-
Kāds maskā tērpts vīrietis uzsācis karu pret organizāciju, kura ne tikai izstrādā apšaubāmas vakcīnas, bet veic arī dažādus vardarbīgus izgājienus. Pie pēdējā piestrādā organizācijas bosa dēls, kurš par katrām varītēm cenšas izpatikt tēvam, bet maskā tērptais iejaucas teju vai visos viņa plānos un pēdējais laiks saukt palīgā organizētās noziedzības spicākos galināšanas meistarus.

Jau esmu minējis, ka man ar supervaroņiem tā īsti neizdodas sadraudzēties un viņu filmām cenšos iet ar līkumu. Šoreiz ļāvos pierunāties sajūtām, ka te jau nav īsts supervaronis un ja arī ir, tad viņš ir no Somijas. Piekritīsiet- skan intriģējoši!

Remo tiek atlaists no darba un pēc ilgiem meklējumiem viņam piedāvā darbu kādā aizdomīgā kantorī- viņam ir jāsaved kārtībā dažādi dokumenti un jāsakārto arhīvs.
Kārtojot papīrus, Remo atrod dažādus slepenus projektus un vakcīnu izmēģinājumu aprakstus, kuri tika veikti uz cilvēkiem.
Organizācijas izsitēji ierodas pie viņa mājās un par paņemto mapi pārmāca viņu un viņa ģimeni. Remo izdodas izdzīvot un viņš nolemj atriebties- izmantojot kādu jaunu vielu, viņš pagatavo sev masku un dodas iznīcināt organizāciju.

Supervaroņu te tiešām nebija. Vien parasts vecis, kuram nagi niezēja atmaksāt par nodarīto pārestību. Tā nu viņš devās pa pēdām organizācijas busiņiem, cilvēkiem un visiem iespējamiem līdzekļiem iznīcināja visu viņu darbu. Tik vien kā maska uz ģīmja, pārējais kā parastam cilvēkam- ne superieroču, ne apmetņu, ne auto.
Bet tas netraucēja filmas pirmajā daļā gaidīt tos foršos un acij tīkamos izgājienus uz ekrāna. Un sākumā bija ļoti cerīgi tie gājieni. Pat daži sanāca amizanti un jautri. Likās, ka šoreiz somiem būs izdevies. Diemžēl, ar to arī somi bija izdarījuši visu, ko varētu saukt par labu filmu- tālāk viss ripoja no kalna lejā un bija tāda sajūta, ka ar to samierinājušies arī filmas veidotāji. Ne vairs kāda jēga, ne satura, ne kautiņu un šaudiņu. Un tikšana līdz beigām jau bija ar mocības sajūtu.
Žēl, bija jūtams, ka sākotnējā ideja bija interesanta. Tik nebija krampis to noturēt. Līdz ar to tas nav nosaucams nekā savādāk kā prasts un neinteresants savārstījums.
Mēģinājums netiek ieskaitīts.

Filmas vērtējums: 3/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.