Oriģinālnosaukums: The Final Master / Shi Fu
Valsts: Ķīna
Žanrs: Grāvējs/ Austrumu cīņas
Režisors: Xu Haofeng
Lomās: Liao Fan, Song Jia, Jiang Wenli, Jin Shi-Jye, Song Yang, Huang Jue
Gads: 2015

Par filmu-
Čens Ši ierodas pilsētā, kura ir slavena ar savām cīņu mākslas skolām un vēlas atvērt savu skolu. Bet noteikumi ir tādi, ka viņam, lai atvērtu savu skolu, ir jāuzvar astoņu citu skolu audzēkņi. Un cīnīties var tikai viņa audzēknis.
Tā nu viņš apmetas uz dzīvi pilsētā un pieņem nabadzīgu strādnieku kā savu audzēkni.

Filmām par austrumu cīņām var piedot dažādus trūkumus. Galvenais, lai tur puikas un meitenes labi ātri vicina rokas, kājas, nažus un visu, kas vien gadās pa rokai. Ja vēl izdodas to visu ielikt pārdomātā rāmī, tad laime pilnīga. Šoreiz gan pēdējais izpalika.

Čens Ši ierodas no dienvidiem un vēlas ziemeļniekiem parādīt savu kaujas mākslu. Un atvērt savu skolu, jo ir pateicību parādā savam skolotājam un vēlas zināšanas nodot tālāk. Diemžēl vietējā kung-fu saime ir diezgan vēsa pret jaunpienācējiem un nevēlas nevienu uzņemt savā pulkā. Tāpēc ir izvirzīti noteikumi- jāuzvar astoņu skolu pārstāvji. Tad varēs atvērt skolu. Bet tas ir jāizdara nevis skolotājam, bet viņa audzēknim. Tāpēc Čens Ši atrod nabadzīgu, bet talantīgu jaunieti un sāk viņa apmācību. Pēc gada viņa sekmes ir tik labas, ka viņš jau sāk cīņu ar vietējo skolu pārstāvjiem. Bet nodevības un politikas kārtošanas augstākajos varas gaiteņos uzņem apgriezienus, un Čena Ši skolas atvēršanas plāns draud izkūpēt gaisā.

Kā austrumu cīņu filma, šī bija laba. Ar diezgan biežām dūru izvicināšanām un vēl biežākām lielu un vēl lielāku nažu vicināšanām. Varēja redzēt, ka te savu roku pielicis meistars un bija patīkami vērot cīņas. Sliktākais bija tas, ka brīžam likās, ka tur viss notika uz dullo- ir kaut kādi sākuma plāni, kuri pēc tam tiek turpināti atkarībā no garastāvokļa vai aktiera piekusuma pakāpes. Jo citādi grūti saprast kāpēc viena vai otra lieta filmā bija, bet cita netika parādīta līdz galam. Cerēju, ka beigās būs kas vairāk pateikt un atklāts, bet nebija. Vismaz nesaredzēju.
Bet, kā jau teicu- to visu var piedot, ja vien patīk vērot austrumu cīņas un nedomāt par to, ka pārējais filmā ir aizmirsts.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

Ieliku arī nelielu vizuālu piemēru no filmas cīņas ainām.