moonwalkers

Oriģinālnosaukums: Moonwalkers
Valsts: Francija
Žanrs: Komēdija
Režisors: Antoine Bardou-Jacquet
Lomās: Rupert Grint, Ron Perlman, Robert Sheehan, James Cosmo, Tom Audenaert
Gads: 2015

Par filmu-
1969.gadā ASV sūta kosmosa kuģi uz Mēnesi, bet tā kā īsti ticības, ka viss veiksies labi, nav. Bet obligāti ir jārada iespaids, ka viss noritējis veiksmīgi. Tāpēc slepenībā nolemj lūgt palīdzību labākajam kosmisko filmu režisoram Stenlijam Kubrikam, lai viņš sagatavotu it kā uz Mēness virsmas nonākušo astronautu videovēstījumu.
CIP aģentam, kuram uzticēts Anglijā tikties ar Kubriku, sanāk misēklis- viņš kļūdaini tiekas ar neveiksmīgu rokgrupas producentu, kā rezultātā slepenais projekts tiek filmēts kāda kaktu režisora studijā iedvesmojoties ar lielu daudzumu apreibinošu vielu.

moonwalkers

Sazvērestību teorētiķu jautrā medusmaize- bija vai nebija cilvēki uz Mēness? Varbūt tas viss tika studijā safilmēts un naivajiem ļautiņiem parādīts? Savu versiju par šo stāstu izsmējīgā veidā parāda režisors, kuram šī ir pirmā nopietnā filma. Jāsaka, ka iznācis diezgan labi. Un diezgan jautri.

moonwalkers

CIP aģentam, kuru nomoka Vjetnamas kara sekas, uzdod doties uz Lielbritāniju, lai vienotos ar Stenliju Kubriku par slepenu filmu- kā ASV astronauti izkāpj it kā uz Mēness virsmas un norunā visu vajadzīgo tekstu. Līdzi viņam iedod palielu koferi ar naudu.

Tā nu sanāca, ka Anglijā viņš satika neveiksmīgu mūzikas grupas producentu Džoniju, kurš ir pamatīgās naudas grūtībās. Un Džonijam rodas labs plāns kā apšmaukt amerikāni. Tikai kā parasti dzīvē notiek- labie plāni kaut kādā brīdī tā sašķobās, ka kļūst par veselībai un dzīvībai bīstamu nodarbi.

Gala beigās nonāk tiktāl, ka CIP aģentam ir jāizmanto pēdējā iespēja un kopā ar Džoniju viņi dodas pie kāda kaktu režisora, kuram apkārt valda narkotiku piesātināta bohēma, lai steigšus uzfilmētu B variantu. Jo kosmosa kuģis Apollo 11 tuvojas Mēnesim un laika paliek aizvien mazāk. Bez uzfilmētā materiāla daudz galvu ripos.

moonwalkers

Stāsts ir gaužām vienkāršs un paredzams, bet savā ziņā tur ir arī sava burvība- var mierīgi vērot kā smieklīgas situācijas mijās ar galvas atšaušanām un sejas sasišanām. Un, protams, arī narkotikas- to te ir steriem. Un pa vidu iemaisās arī kāda specvienība un gangsteri. Skaidrs, ka šādā gaisotnē ir pagrūti uzņemt svarīgu un slepenu filmu, bet kaut kā jau tās lietas virzās uz priekšu.

moonwalkers

Kopumā jāsaka, ka režisora pirmais mēģinājums ir ieskaitīts un nemaz neprasās pēc slīcināšanas. Ja kādam patīk rāmas komēdijas ar dažbrīd (ok- daudzbrīd) padumjiem gājieniem un labi asiņainu piešprici, tad šo filmu nevajadzētu laist garām. Šedevrs nav, bet izklaide ir laba.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=wRoMpeUGZ9I” width=”720″ height=”460″]

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.