Oriģinālnosaukums: Body of Lies
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/Spriedzes/Grāvējs
Lomās: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong, Golshifteh Farahani, Oscar Isaac
Režisors: Ridley Scott
Gads: 2008

Par filmu-

CIP slepenais aģents Tuvajos Austrumos dzen pēdas labi organizētai un prasmīgi maskētai teroristu organizācijai. Lai panāktu kādu rezultātu viņam gan jāsadarbojas ar vietējo slepeno dienestu, gan arī jāizmanto meli un provokācijas, lai spētu sataustīt jelkādu pavedienu. Kļūdīties šādā darbā nedrīkst, jo tās cena var būt pārāk augsta.

Kārtējā amerikāņu pilnmetrāžas reklāma par viņu cīņu pret teroristiem un citiem zvēriem- viņu ir daudz, bet mēs nesnaužam. Protams, nevar jau vieni paši sēdēt uz pjedestāla (nesmuki izskatītos) tāpēc klāt pieaicināti vietējie specdienesti- droši vien jāpasaka pateicība vietējiem sabiedrotajiem, lai neuzmet lūpu. Var jau būt, ka filma centās pateikt, ka paši amerikāņi neizprot to, kas notiek Tuvajos austrumos un ka to neizprot neviens, ja vien pats nav no šī reģiona, tikai to var viegli palaist gar ausīm- pārāk grūti ir noturēt azartu vērot notikumus tālāk. Nemitīgas sarunas pa mobilo tālruni- ar hendsfrī vai bez hendsfrī, ēdot pusdienas vai čurinot bērnu, staigājot pa ielu vai braucot ar auto….. Tāda sajūta, ka tikai un vienīgi pateicoties mobilo telefonu izgudrotājam mēs varam čučēt mierīgi. Kamēr vien CIP spēs apmaksāt savus starptautiskos mobilos sakarus.

Lai skatītāju izklaidētu starp vizuālajām mobilo sakaru demonstrācijām, pa starpām tiek ielikti pāris spriedzes gabali šaušanas un spridzināšanas veidā. Nezinu kāds tam nodoms, bet tie sanākuši tik blāvi un neizteiksmīgi- knapi sākušos pakaļdzīšanos jau varonīgi noslēdz pāris helikopteru lādiņi. Nemaz skatītājam neļauj sirsniņai iepukstēties straujāk.

Viens filmas plus bija tumšā kambaru spīdzināšana- nedaudz sāka iezīmēties spiegu bīstamās spēles ainiņas. Lai arī prasījās nedaudz savādāka notikumu gaita, tomēr var teikt, ka tā bija viena no retajām reizēm, kad bija interesanti vērot notiekošo.

Īsti filmā nevarēja pamanīt, kāpēc gan Raselam Krovam būtu bijis tā jāpieēdas, lai iejustos tēlā. Saprotu, ka vajadzēja riktīgas kantoru žurkas tēlu, bet vai to nevarēja panākt ar vienkāršākām metodēm (frizūra, apģērbs, grims)? Nevarētu teikt, ka viņa tēls bija īsti vietā, tikpat labi tur varēja būt arī kārnāks Krovs vai pat cits aktieris.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.