Oriģinālnosaukums: Little Monsters
Valsts: Lielbritānija/Austrālija/ASV
Žanrs: Šausmas/Komēdija
Režisors: Abe Forsythe
Lomās: Lupita Nyong’o, Alexander England, Josh Gad, Kat Stewart , Diesel La Torraca Gads: 2019

Par filmu-
Bērnudārzu grupa ar audzinātāju dodas brīvdienu pārgājienā un nejauši nonāk zombiju epidēmijas vidū. Mēģinot bērnus pasargāt no pārdzīvojumiem, audzinātāja visu notiekošo skaidro kā spēli.

Ja jau zombijtēma ir sākta skatīt, tad kāpēc gan nepaturpināt? Un arī šoreiz zombiji ir mazāk šausmīgi un vairāk smieklīgi.

Deivs ir neveiksminieks un viņam neiet galīgi un nekas- rokgrupa vairs nav, darba nav, attiecības ar meiteni ir iznīcinoši kašķīgas, kur dzīvot nav, un vēl pa vidu alkohols un citas apreibinošas vielas. Viņu uz kādu laiku pieņem vecākā māsa, kura dzīvo ar savu piecgadīgo dēlēnu Fēliksu. Deivam jāpalīdz aizvest Fēliks uz bērnudārzu, kur viņš iepazīstas ar audzinātāju mis Kerolainu. Deivam viņa iepatīkas un viņš pat piekrīt brīvdienu izbraukumā aizvietot vecākus, kuri netiek uz ekskursiju.
Tā nu sanācis, ka ekskursijas galamērķis- lauku rančo, atrodas netālu no armijas slepenās bāzes, kurā notiek zombiju izlaušanās.
Mis Kerolaina un Deivs dara visu, lai pasargātu bērnus un skaidro, ka šī ir tikai tāda spēle, kura visiem ir jāspēlē.

Filma bija burvīga! Pašā sākumā gan likās, ka mazliet pārsālīja ar to kliegšanu un ģimenes drāmu, bet tālāk jau gāja viss kā labā zombijkomēdijā- jautras epizodes ar ņirdzīgiem gājieniem, mazliet romantikas, neveiklības un vesela gūzma ar asiņainām ķeskām un zombijveidīgiem viepļiem. Ja vēl to visu paspilgtina ar dziesmiņām ukuleles pavadībā, tad var teikt, ka redzēta jautra un sirsnīga filma. Saprotu, ka zombijfilmai kaut kā īsti nepieder ”sirsnīga”, bet šai filmai der pat ļoti.

Vēl liela daļa filmas burvības un atmosfēras uzturēšanas nopelns ir mis Kerolainas lomas atveidotājai Lupitai Ņono. Izcili! It kā jau šādam žanram varētu piehaltūrēt un visādi citādi nespiest uz visām pogām, bet, manuprāt, Lupita nospēlēja izcili. Tik laba, mīloša un gādīga bērnudārzu audzinātāja, ka prieks. Skaties, priecājies par viņu un nepievērs uzmanību sīkumiem fonā.

Lai arī nekas unikāls šajā žanrā netika parādīts, filmas izpildījums bija ļoti labs. Un beigas ir izdevušās lieliskas. Žanra cienītājiem obligāti jāskatās.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.