Oriģinālnosaukums: Pawn Shop Chronicles
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija
Režisors: Wayne Kramer
Lomās: Paul Walker, Matt Dillon, Brendan Fraser, Kevin Rankin, Elijah Wood, Vincent D’Onofrio
Gads: 2013

Par filmu-
Trīs stāsti, kuri norisinās kādā Amerikas provinces pilsētiņā, pamazām saplūst vienā un beigās tie visi kulminē ASV karogos ietinušos kailu zombijsieviešu klātbūtnē ar iespaidīgu salūtu.



Ja kāds apgalvos, ka šī filma savos pamatvilcienos ir stulba, es ne mirkli nešauboties piekrītoši māšu ar galvu līdzi. Bet! Bet tas stulbums ir uzrunājošs. Patīkami uzrunājošs un izklaidējošs. Ne mirkli nav jāpukojas, ka joki ir lēti un viss jau n-tās reizes redzēts.

Nu labi- redzēts varbūt ir un daži joki nav no tiem dārgākajiem, bet tāpat bija jautri. Tā teikt- savas rozīnītes visā šajā stāstā bija. Un laikam lielākā rozīnīte ir aktieru sastāvā. Lai gan… arī daudz labi aktieri vienā filmā negarantē, ka tā filma būs skatāma (visi kopīgi varam atcerēties Movie 43 (kuru es tā arī nevarēju noskatīties)). Šoreiz jāsaka, ka bija prieks skatīties uz visiem. Pat uz Freizeru, kuram laikam šī ir pirmā filma, kur man viņš nebesī līdz besim (laikam izņemot pirmo Mūmiju (pat nezinu, kas man tajā filmā patika)).

Droši vien pats stāsts, kurš pasniegts ”daudz vienā” formā, vairs neliekas diez ko oriģināls. Arī komiksu zīmēšana ir šur tur matīta. Bet tajā pat laikā, visa šī nebūšana, ar ko saskaras šo trīs stāstu galvenie varoņi, ir gana jautra. Gan narkomāni (Ātrs un bez žēlastības fani noteikti var pavērot savu zvaigzni Polu Volkeru), gan sievas meklētājs ar maniaku, gan rokenrola karalis savus piedzīvojums uzsāk ne tikai stāsta centrālajā punktā- lombardā, bet dara to ar tādu kā atbrīvotu nepiespiestību, kas ļauj arī skatītājam to visu tā arī uztvert- brīvi, nepiespiesti un nekritisku aci vērojošu. Nu, vismaz man tā sanāca.

Ja jums blakus nav mazi bērni (tiem šī filma nebūtu vēlama) vai otrdienas romantiskā kino fanu pulciņa biedri, tad šī filma ir kāreiz priekš lietaina vakara.

Tikai neaizmirstiet par pirmo teikumu.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.