Oriģinālnosaukums: Code 8
Valsts: Kanāda
Žanrs: Grāvējs/Fantastika
Režisors: Jeff Chan
Lomās: Stephen Amell, Sung Kang, Robbie Amell,Greg Bryk, Kyla Kane Gads: 2019

Par filmu-
Pasaulē apmēram 4% no cilvēkiem ir ar īpašām spējām- rada elektrību, karstumu, apveltīts ar milzīgu spēku, neievainojams, dziedinošs… katram no viņiem ir sava īpašā spēja. Agrāk viņi palīdzēja parastiem cilvēkiem veikt dažādus sarežģītus un smagus darbus, bet, kad cilvēki izgudroja mašīnas un robotus, ar īpašām spējām apveltītie tika izstumti. No viņiem baidījās un viņus visādi centās ierobežot.
Konors dzīvo ar māti, kura ir slima. Lai sadabūtu naudu operācijai, Konors ir gatavs uzņemties šaubīgus darbus. Tikai viņš vēl nenojauš, cik noziedzīgā pasaule ir bīstama.

It kā jau nekas oriģināls šajā filmā neizklausās- vietējie supervaroņi nevienam nav vajadzīgi un viņus visādi cenšas izolēt un pazemot. Mūžīgais rasu un nāciju konflikts. Līdzīgi stāsti ir redzēti vairākkārt. Tik pats filmas ceļš ir mazliet neparastāks- no īsfilmas (ar tādu pat nosaukumu) radās ideja izveidot garfilmu. Abi galvenās lomas tēlotāji (īstajā dzīvē brālēni) nolēma lūgt cilvēkus samesties filmai. Un cilvēki sameta ar. Rezultāts nav peļams.

Konors ir viens no tiem 4% iedzīvotājiem, kuram ir kāda no īpašām spējām- viņš tiek saukts par elektriķi. Vēl ir halki, telekinētiķi, karsētāji un kādi tik vēl ne. Bet neviens viņus nemīl un parastie cilvēki cenšas no viņiem tik vaļā. Vai arī izmanto darbos pa lēto. Bet ir arī tādi, kuri viņus izmanto narkotiku ieguvei- proti, no īpašo spēju cilvēku muguras smadzenēm var iegūt dārgu un pieprasītu narkotiku.
Tā kā Konoram ir naudas grūtības, un viņa māte ir slima, tad viņš piekrīt darījumam ar noziedzīgo pasauli. Bet viņa plāns- ātri tikt pie lielas naudas, cieš neveiksmi.

Lai arī stāsts ir vienkāršs un nesola neko jaunu cilvēksupervaņu jomā, savs azarts skatīties bija. Var jau būt, ka te palīdzēja kaut neliels, bet neamerikānisma šarms. Prasījās kādu kripatiņu vairāk nostrādātus kautiņus vai azartiskāku bankas laupīšanu, citādi izskatījās kaut kā nenostrādāti. Arī tā galvenā varoņa morāle bija pārāk sintētiska un ne līdz galam pārliecinoša. Kopumā jāsaka, ka laba izklaide.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.