Oriģinālnosaukums: Et si on vivait tous ensemble?
Valsts: Francija/Vācija
Žanrs: Drāma/Komēdija
Režisors: Stéphane Robelin
Lomās: Guy Bedos , Daniel Brühl , Geraldine Chaplin, Jane Fonda, Pierre Richard
Gads: 2011

Par filmu-
Pieci veci draugi nolemj, ka viņiem visiem jādzīvo kopā, lai nebūtu vienam par otru jāuztraucas un varētu viens otru pieskatīt. Kā nekā katram no viņiem ir vairāk kā septiņdesmit gadu un vecums nenāk viens.


Vecums ir delikāta lieta. Jādomā ne tikai par grumbām vai sirmiem matiem. Arī veselība streiko, skleroze nāk, bez viagras nesanāk….

Arī filmas varoņi ne tuvu nav vairs jaunieši, bet arī viņiem ir vēlme savas vecumdienas pavadīt ar prieku- izklaidējoties, rīkojot piknikus, satiekoties ar jaunām meitenēm, esot kopā ar draugiem.

Pēc dažiem incidentiem viņi saprot, ka jāpieņem Žana piedāvājums visiem dzīvot kopā. Lai būtu vieglāks mājas solis, tad tiek pieaicinās viens students, kurš ne tikai palīdzēs mājas darbos, bet arī veiks savus antropoloģiskos pētījumus studijām.

Tā kā kompānija ir gana raiba un katram no viņiem ir sava kaite, tad dzīvošana nebūt nav garlaicīga, jo ko gan večuki nevar izdomāt!

Viena lieta gan ir par ko gribu brīdināt- it kā filma ir pieteikta kā komēdija, bet es tam īsti nepiekristu. Jā, bija ķiķināmi momenti. Varētu pat teikt, ka daži brīži bija sprauslājami, bet tā kā komēdija…nezinu.
Es drīzāk teiktu, ka tāda drāma. Drāma par draudzību un pozitīvu skatu uz savu dzīvi. Un tas nekas, ka kādam nestāv, atmiņa zūd vai analīzes parāda faktu, ka jāmeklē zārks. Jā, un zārks tiek meklēts- tādās dzīvespriecīgās krāsās. Varbūt, ka priekš komēdijas tā būtu tā kā nedaudz par skumju, bet ja to uztvertu kā komēdiju ar kādu skumjāku noti, tad būtu pašā laikā.

Par aktieriem laikam nekas diži daudz nav jāsaka- visi viņi ir ar kārtīgu ekrāna rūdījumu aiz muguras un domāju, ka vecam aktierim notēlot vecu aktieri nav tik grūti. Lai gan skatoties uz Pjēra Rišāra tēlu gribas teikt divas lietas- bravo vai arī viņš tiešām ir palicis tāds večuks. Vai arī abi.

Laba un sirsnīga filma, kuras klātbūtnē nevajadzēs nokautrēties nobirdināt arī kādu mazu asaru. Dzīvē nav tikai prieki un zaļā jaunība.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.