Oriģinālnosaukums: Iris
Valsts: Francija/Beļģija
Žanrs: Spriedzes
Režisors: Jalil Lespert
Lomās: Romain Duris, Charlotte Le Bon, Jalil Lespert, Camille Cottin, Adel Bencherif
Gads: 2016

Par filmu-
Gaišā dienas laikā pazūd bagāta baņķiera sieva Īrisa. Pēc neilga laika baņķieris saņem zvanu, ka Īrisa ir nolaupīta un tiek pieprasīta izpirkuma maksa pusmiljons eiro. Izrādās, sieva pati ir noorganizējusi savu nolaupīšanu, lai aizbēgtu no vīra- pierunājusi automehāniķi Maksu uz šādu soli, viņa domā, ka viss izdosies.
Diemžēl, bet šķietami vienkāršā nolaupīšana, izvēršas par samudžinātu notikumu virpuli, kurā neviens negrib palikt pēdējais.

Izrādās, ka arī francūži aizņemas idejas saviem kinodarbiem- konkrēti šī ir aizņemta no 2000.gada japāņu kinofilmas Chaos.

Īrisa piedāvā Maksam viņu nolaupīt. Nekas liels nav jādara- tikai jāpazvana viņas vīram, jāpieprasa izpirkuma nauda un tā jāsaņem. Par to viņa Maksam piedāvā desmit tūkstošus eiro. Tā kā Maksam ir naudas grūtības, tad viņš piekrīt.
Diemžēl viņš pie Īrisas dzīvoklī atgriežas ar tukšām rokām. Un dzīvoklī izrādās, ka Īrisa ir mirusi. Tagad Maksam steigšus ir jāatbrīvojas no līķa un jānoskaidro, kas te īsti notiek.

Lai arī nekas jauns un pārsteidzošs te nebija redzams, filma bija ļoti baudāma- aktieri visi kā viens bija ļoti pārliecinoši un savām lomām piemēroti. Arī sižetā nav kur piekasīties- viss tika prasmīgi slēpts no skatītājiem un atklāšanās notika pamazām un ļoti pārdomāti. Ja nu vienīgi tās pikantās ainas viesnīcā bija tādas… ar baltiem diegiem piešūtas. Vairāk jau izskatījās, ka tās bija liekas.
Ja ir vēlme noskatīties labu trilleri, lai arī ar ne pārāk oriģinālu sižetu, tad šī filma varētu būt kā neslikts variants.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.