Oriģinālnosaukums: The Carer
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Drāma/ Komēdija
Režisors: János Edelényi
Lomās: Brian Cox, Anna Chancellor, Emilia Fox, Coco König, Karl Johnson
Gads: 2016

Par filmu-
Doreteja nolēmusi kļūt par aktrisi, bet pirms iestāšanās teātra skolā viņa piestrādā veco ļaužu pansionātā par aprūpētāju. Kādu dienu viņai piedāvā darbu kādā aristokrātiskā muižā, kur viņas aprūpējamais būtu izcilais aktieris sers Maikls, kuram ar cienījamo vecumu ir ne tikai dažādas kaites, bet arī nelāgs raksturs.
Pamazām viņi abi iedraudzējas un Doroteja kļūst par viņa labāko draugu.

Lai arī šī filma aprakstos figurē kā komēdija, es neieteiktu pārāk sacerēties uz jautriem brīžiem. Vairāk derētu noskaņoties uz vienkārši sirsnīgu filmu.

Sers Maikls ir vecs, burkšķošs un nīgrs onkulis, kurš no savas mājas padzen aprūpētājas vienu pēc otras. Neviena viņai nav laba. Un ne tikai aprūpētājas, arī saimniecības vadītāja un pat meita viņam nav labas. Skaidrs, ka parkinsons un čurāšanas biksēs viņa omu neuzlabo, bet tā kā viņš pats netiek galā, tad viņam ir vajadzīga aprūpētāja. Tā nu pēc ilgiem meklējumiem sera Maikla meita nonāk līdz jaunai ungāru emigrantei Dorotejai, kura sapņo kļūt par aktrisi. Lai arī viņas izruna nav perfekta, Doroteja ar savu tiešumu un labsirdību uzreiz iepatīkas seram Maiklam un atgriež viņa iesūnotajā ikdienā kādu dzīvespriecīgāku noti.

Ļoti jauka un sirsnīga filma. Pēc noskatīšanās likās, ka prasītos vēl kāda pusstunda viņu sabiedrībā, jo bija tāda sajūta, ka kaut kas netika izstāstīts līdz galam. Tā jau viss bija jauki un silti- jauna meitene vecajam bukam atgriež dzīvesprieku un vairs nav jāuztraucas par slapjām biksēm vai parkinsona trīcošo roku. Arī, kā izrādās, atmiņa labi strādā un var ne tikai citēt Karali Līru, bet arī gatavoties saņemt balvu, ko viņam piešķīrusi Kritiķu ģilde par mūža ieguldījumu. Lai arī sera Maikla meita ir pret tēva publisko uzstāšanos. Atliek tikai sēdēt un baudīt jaunā un vecā aktiera saspēli kā arī klausīties viņu citēto klasiku.
Beigu runa bija ļoti laba- emocionāli uzrunājoša un labi pasniegta.
Laba un patīkama izklaide.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.