Oriģinālnosaukums: San suk si gin/Shinjuku Incident
Valsts:
Honkonga
Žanrs:
Drāma/Spriedzes
Lomās:
Jackie Chan, Naoto Takenaka, Daniel Wu, Jinglei Xu, Bingbing Fan
Režisors: Tung-Shing Yee
Gads: 2009

Par filmu-


No nabadzīga Ķīnas rajona uz Japānu labāka darba un labākas dzīves meklējumos dodas meitene. Pēc ilgāka laika, nesagaidījis no viņas nekādas ziņas, viņai seko viņas līgavainis. Japānā viņš satiek citus bēgļus no Ķīnas, kuri tur uzturas un strādā nelegāli. Meklējot savu līgavu viņš strādā dažādus darbus, izvairās no policijas un gaida to mirkli, kad varēs izrauties uz augšu.
Mirklis pienāk ātri un tad ir jāparāda visa sava apņemšanās, lai īstenotu savus plānus.

Droši vien izlasot augstāk rakstīto, reti kuram uzbursies ainiņas, kas raksturīgas iepriekš redzētām Džekija Čana filmām. Un taisnība vien būs- šī nu ir tā filma, kuru varētu nosaukt- absolūti netipiska Čanam.

Te vairāk bija viela pārdomām, mazāk jautru kaušanos. Varētu pat teikt, ka te vispār nebija kaušanās, vismaz ne Čana izpildījumā. Vai nu vecums vai arī vēlme parādīt sevī arī kādas drāmpilnās šķautnes. Vai arī abi kopā. Lai vai kā, bet viņam izdevās- neteiktu, ka ar milzu spozmi un elpu aizraušanos, bet diezgan blāvu scenāriju viņš izdaiļoja pa pirmo.

Atzīšos, ka man visu filmu bija sajūta, ka tūlīt, tūlīt sāksies klope, kur Čans kustēsies ātri un jautri. Nu gluži kā ”Dieva bruņās”, ”Astoņdesmit dienās apkārt zemeslodei” vai arī pēdējā skatītā gabalā ”Zudusī karaļvalsts”, kur viņš tēloja jautru tipiņu, kas vienmēr bija pillā. Laikam Čana tēls vienmēr asociēsies ar tādu, kurš ir reizē gan jautrs, gan labi kaujas. Un laikam arī tāpēc ir nepieciešama arī šāda filma kā ”Incidents Šindzuku”, kur aktieris parāda sevi pavisam citā gaismā.

Man patika. Man patiešām patika skatīties kā Džekijs Čans cenšas tikt skaidrībā par savu mīlestību, par savu vietu dzīvē, par saviem draugiem.

Tikai žēl, ka viņa palīgi bija tik blāvi un ik pa laikam sižetā iznira kāds saraustīts un ne līdz galam noslīpēts kadrs (nu varēja taču kārtīgāk un emocionālāk parādīt Čanu algota slepkavas lomā).

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.