Oriģinālnosaukums: I Don’t Feel at Home in This World Anymore.
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija
Režisors: Macon Blair
Lomās: Melanie Lynskey, Elijah Wood, Gary Anthony Williams, Jane Levy, David Yow
Gads: 2017

Par filmu-
Ruta ir tā, kuru varētu dēvēt par pelēko peli- viņa ģērbjas vienkārši, strādā parastu darbu, nevienam neko pretī nesaka un pret dzīvi nekādas pretenzijas neizvirza.
Viss mainās ar to brīdi, kad apzog viņas māju- nozog klēpjdatoru un no vecmāmiņas mantotās sudrablietas. Policija vienaldzīgi apseko nozieguma vietu un Rutai liekas, ka tā nekādu izmeklēšanu neveiks. Tāpēc viņa nolemj pati darīt visu, lai atgūtu nozagtās mantas un liktu zaglim atvainoties.

Kārtējā nejaušā kinoizvēle un šoreiz jāsaka- kārtējā veiksmīgā kinoizvēle. It kā jau stāsts vienkāršs un bez izcēlumiem, bet tajā pat laikā visu filmu ir tāda kā depresīvi jautra noskaņa, kas liek smaidīt teju visu filmu. Platāks smaids ir melnākās vietās un dažās, ļoti labās epizodēs.

Ruta strādā par sanitāri un viņu īpaši neviens neievēro. Arī lielveikalā viņas aizrādījumus neņem vērā un pirms kases pielien priekšā. Ruta to pacieš. Viņa it kā ir samierinājusies ar savu necilo dzīvi un tik vien spēj, kā pukoties pie sevis.
Bet viņas pacietības mērs ir pilns, kad zaglis iekļūst viņas mājā un nolaupa portatīvo datoru un sudrablietas, kas ir mīļa piemiņa no vecmāmiņas.
Tā kā policija rīkojas vienaldzīgi un nemaz nemēģina meklēt vainīgo, Ruta aicina palīgā mazliet dīvaino kaimiņu Toniju un dodas zaglim pa pēdām.

Gribētos teikt, ka filma ir ļoti sirsnīga un uz ekrāna viss izskatās tik dabiski, bet… bet tas īsti neietu kopā ar tiem līķiem (to bija seši), roku atšaušanu, čūsku, piekauto večuku un… un visu pārējo. Laikam jau tas dabiskums nāk no aktieriem- viņu visu tēlojums ir tik pārliecinošs, ka nemaz nemani, ka filmai jau beigas klāt. Arī pats stāsts ir filigrāni pasniegts ar tiem mazajiem ķirsīts-uz-tortītes iestarpinājumiem. Bauda un smaids skatīties.
Īpašs prieks par galvenās lomas tēlotāju- viņai izdevās sevi labi parādīt.

Iesaku visiem, kuriem nav svešs melns humors, melni izgājieni un patīk notikumiem piesātināts kino.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.