07.JPG

Oriģinālnosaukums: Outlaw
Valsts: Lielbritānija

Žanrs: Grāvējs
Lomās: Sean Bean, Danny Dyer, Bob Hoskins
Režisors: Nick Love
Gads: 2007

Par filmu-

Pilsētas ielās saimnieko dažādas bandas, kuras neviens necenšas ierobežot. Pilsētas mierīgie iedzīvotāji ir spiesti veikt kādus pretpasākumus šai visatļautībai, tāpēc tā izveido savu antibandu, kuras galvgalī nostājas Irākas kara veterāns, kurš nesen atgriezies no Irākas. Kara veterāna vadībā banda sāk dot triecienus ielās valdošajai noziedzībai, bet drīz vien paši nozieguma apkarotāji nokļūst noziegumu slazdā…

Arī briti ir nolēmuši sekot savu amerikāņu kolēģu piemēram un savos kinodarbos ietvert Irākas kara tēmu. Šoreiz par parastu karavīru, kas atgriezies no zemeslodes karstā punkta, bet dzimtenē viņu neviens negaida- sievai viņš vairs nav vajadzīgs, apkārtējo attieksme pret viņu ir nicinoša, un apkārt valdošā nežēlība uzdzen izmisumu. Un viņš jūt sevī aicinājumu šo mainīt uz labo pusi.

Viss jau izklausās labi- ievada teikumi sola interesantu un pozitīvu filmu ar nelielu devu vardarbības, kura ir tēmēta tikai uz ļaunajiem.

Izklausās labi, bet sanāca kā parasti- filmas gaita pārāk lēna un saraustīta. Arī dialogi neizteiksmīgi un brīžam pat garlaicīgi. No aktieriem tikai trīs varētu pozitīvi izcelt. Pārējie nebija slikti, tikai izskatījās vai nu pārāk nepiemēroti šādām lomām vai arī nespēja iejusties tēlā.

It kā filma bija ar domu parādīt parastu cilvēku cīņu pret apkārt esošo ļaunumu, bet tikai uz brīdi gribējās ticēt, ka šādi spētu rīkoties parasti cilvēki. Drīzāk izskatījās pēc sava veida cilvēku grupas, kura vēlas iejusties noziedznieku ādā un gan sev, gan skatītājiem neveiksmīgi mēģina iestāstīt, ka tas ir labu un cēlu mērķu vārdā. Paši sevi droši vien pārliecināja, bet lai skatītāju pārliecinātu, vajadzētu ko ticamāku un aizraujošāku. Vienīgi par linču tiesas epizodēm varu teikt atzinīgus vārdus- tās sanāca pat ļoti labas.

Filma ar labu domu, bet bez īpašas rozīnītes.

Un vēl- tā peldoši kustīgā trīcoši raustīgā kamera varbūt ir moderna un stilīga, bet man tā ļoti traucē skatīties filmu.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

16.JPG 26.JPG 36.JPG 46.JPG 56.JPG 66.JPG