06.JPG

Oriģinālnosaukums: Le Serpent
Valsts: Francija

Žanrs: Spriedzes
Lomās: Yvan Attal, Clovis Cornillac, Pierre Richard
Režisors: Eric Barbier
Gads: 2006

Par filmu-

Vinsents Mendels ir fotogrāfs, kuram šobrīd ir jārisina ģimenes krīze- viņš šķiras no sievas un mēģina tiesas ceļā dabūt sev aizbildniecību par abiem bērniem. Jau tā smagajā dzīves brīdī pēkšņi uzrodas ‘’rēgs’’ no pagātnes- Džozefs Planders.

No malas skatoties uz Planderu, nemaz nevar pateikt, ka viņš ir atriebes kārs plēsoņa, kurš cenšas savam bijušajam klasesbiedram atriebt par visiem nodarījumiem. Vinsents tiek ierauts tādu notikumu virpulī, no kura izeja ir tikai viena- jāpieņem spēles noteikumi un jāgatavojas divkaujai uz dzīvību un nāvi…

No Francijas kino biju gaidījis ko vairāk. Nebija slikti, bet nekas elpu aizraujošs ar nesanāca.

It kā jau sižets ir diezgan pierasts un ne vienā vien filmā apspēlēts- atriebība par seniem nodarījumiem. Tāpēc tas likās tik iepriekš paredzams kā kārtējais rēķins par komunāliem maksājumiem- zini kas būs un par ko, bet šaubas ir tikai par summas lielumu. Tāpat arī filmā- zini (nojaut) ar ko viss beigsies, bet interese sagaidīt rezultātu paliek.

Filmas lielais pluss ir aktieri- viņu tēlojums ir vairāk kā pārliecinošs. It sevišķi labi sanācis ļaunais tēls, lai gan tā pāreja no mīklainā palīdzētāja uz ļauno atriebēju sanāca ne pārāk veiksmīga. Vismaz prasījās ko viltīgāku un rafinētāku, nevis pēkšņu un strauju dusmu lēkmi, kas skatītājiem jau uzreiz parādīja, ka šeit sākas finiša taisne un ātrāk jāiztukšo popkorna tūta, bet vajadzēja izveidot to finiša taisni tā, lai vispār nevajadzētu domāt par popkornu.

Nedaudz arī pārsteidza Pjērs Rišārs, kuram bija neliela, bet svarīga loma- bija pierasts viņu redzēt jautrās lomās jautrās filmās, bet šeit- vecišķa loma diezgan drūmā filmā. Lai gan arī vecu, slimu un drūmu viņam izdodas nospēlēt vareni.

Kopumā filma atstāja jau kaut kur redzētas filmas uzlabotas versijas iespaidu- skatīties var, bet ar jauniem iespaidiem bagātāks nepaliksi.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

15.JPG 25.JPG 35.JPG 45.JPG 55.JPG 65.JPG