Oriģinālnosaukums: Anna and the Apocalypse
Valsts: Skotija
Žanrs: Komēdija/ Šausmas
Režisors: John McPhail
Lomās: Ella Hunt, Malcolm Cumming, Sarah Swire, Christopher Leveaux, Ben Wiggins
Gads: 2017

Par filmu-
Anna drīz beigs vidusskolu un pēc tam gatavojas apceļot pasauli. Viņa jau ir nopirkusi biļeti uz Austrāliju, tikai par to vēl nevar paziņot tēvam, kurš cerēja, ka meita iestāsies universitātē un studēs. Vispirms gan skolā ir jāaizvada Ziemassvētku balle, kurai visi drudžaini gatavojas.
Bet pasauli pārņēmis ne tikai Ziemassvētku laiks- ir izplatījies bīstams vīruss, kas cilvēkus pārvērš zombijos.

It kā Oskarbalvu priekšvakarā bija jāskatās, kas nopietnāks un varbūt pat kaut kas no galveno balvu pretendenta, bet… bet ko darīt, ja izbesījies atnācis no smagiem darbiem un noskaņojums nemaz nav tuvs nopietnam kino? Pareizi- jāskatās trešņaks. Un izrādās pat ļoti veiksmīga izvēle. Ļoti!

Anna pēc vidusskolas beigšanas plāno apceļot pasauli un ir jau iegādājusies biļeti uz Austrāliju. Tēvs, to uzzinot, ir ļoti dusmīgs. Viņš cerēja, ka meita studēs. Šī jautājuma atrisināšana abiem ir jāatliek, jo vispirms ir jāaizvada skolā Ziemassvētku balle ar skolēnu sagatavotiem priekšnesumiem.
Ziemassvētku gaidīšanas drudzī neviens nepamana ziņu, ka pasauli pārņēmis arī cits drudzis- bīstams vīruss cilvēkus pārvērš zombijos.
Annai ar dažiem klasesbiedriem jātiek līdz skolai, lai izglābtu tur esošos vecākus un klasesbiedrus, kuri no vakardienas balles ieslēgušies un gaida palīdzību.

Kas var būt labāks par labu trešņaku? Pareizi- trešņaks mūzikls! Kārtīgs apokaliptisks zombiju močījamais gabals ar glītām dziesmiņām pa vidu. Tā mīļi, sirsnīgi uzdzied un ar beisbola vāli sašķaida zombijam pauri. Nedaudz atkal uzdzied un virkne zombiju sadurti ar sadzīves priekšmetiem. Muzikālasiņaini!

Galvenajā plānā ir vecāko klašu skolēni, kuriem ir gan jāizdomā, kā tikt līdz skolai, gan arī ar ko slaktēs tos, kuri zombijgaitā tuvosies un mēģinās viņiem iekost. Var jau būt, ka tā asiņainā daļa bija pārāk asiņaina, bet tam visam pāri bija perfekti saliktie muzikālie iestarpinājumi (un horeogrāfija (direktora priekšnesums vien bija ko vērts)) un melnummelnais humors.

Ko lai saka- skoti ir baigie malači. Un malači ir arī aktieri- ļoti labi nonesa šo burvīgo izrādi līdz skatītājiem. Gandrīz vai jāsaka, ka labākā Ziemassvētku filma, kas redzēta.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.