Oriģinālnosaukums: The 355
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Simon Kinberg
Lomās: Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diane Kruger, Bingbing Fan, Lupita Nyong’o
Gads: 2022

Par filmu
Kādam Kolumbijas narkobaronam nozog ierīci ar kuras palīdzību var kontrolēt jebkuru elektroierīci vai tā būtu lidmašīna debesīs, vai pilsētas apgaismojums, vai atomelektrostacija. Lai nepieļautu šīs bīstamās mantiņas nonākšanu teroristu rokās, CIP ir gatavi izpirkt šo ierīci. Diemžēl, bet operācija cieš neveiksmi un tagad pasauli var glābt tikai labākajiem aģentiem apvienojot spēkus.

Ir brīži, kad kinoapetīte ir izbadējusies pēc kāda vienkārša un sātīga grāvēja. Šī porcija izskatījās pašā laikā, pluss ja vēl galvenajās lomās ir ļoti labas aktrises, tad puslīdz skaidrs, ka vilšanās nebūs. Aha, kā tad! Bija! Pamatīga!

Saturu es neatstāstīšu, jo tur nekā nebija. Lai gan- bija, bet ļoti sliktos vārdos apzīmējams. Es tiešām nevaru iedomāties ar ko šīs aktrises tika šantažētas, ka viņas piekrita filmēties tādā guano? Krusa, Česteina, Krīgere, Ņono… viņām aiz muguras ir ļoti labas un spēcīgas lomas. Kāpēc viņām bija jāpiekrīt kam tik šausmīgam!

Es pat nevaru uzskaitīt tās muļķīgās lietas, kas bija redzamas ekrānā. Labi, vēl varētu samierināties ar seifu naktsskapītī vai pirkstu bungāšanu pa tālruni (hakeri, mhm). Bet tā neromantiskā romantika, infantīlie dialogi un absolūti neinteresantā notikumu gaita…. nogalinoši. Visu laiku cerēju, ka tūlīt sāksies ekšens un varēšu vismaz kaut kā izklaidēties, bet… pat tas bija ārprātā tizls.
Neglāba pat mēģinājums šo filmu pagriezt sieviešu ciešanu virzienā- tas te neiederējās un bija pārāk uzspēlēti.

Ko gan cilvēks dara, kad skatās neinteresantu kino? Vai nu iet prom (slēdz ārā) vai mēģina sevi izklaidēt. Es izvēlējos pēdējo un jau kādā pusfilmā saslēdzu uz ekrānā redzamo ar Tarantiono Lubeni, kur misis Mia Volesa stāsta Vinsentam par savu lomu seriālā. Tad, lūk- es iedomājos, ka es šobrīd skatos šī seriāla pilotsēriju, kura kļuva par neko. Un šī filma ir pilnīgs nekas. Protams, tas neko neglāba, bet vismaz uz mirkli bija jautrāk.

Nekādas intrigas, nekāda skata, nekāda spriedze un nekāds grāvējs. Kauju ainas bija šausmīgas un tie statisti ar savām grimasēm smieklīgi.
Filma bez scenārija, bez satura un bez jēgas. Vērtējumā viena balle par Tarantino.

Filmas vērtējums: 1/10
Citu filmu un seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.