Oriģinālnosaukums: Last Looks
Valsts: ASV/Lielbritānija
Žanrs: Detektīvs
Režisors: Tim Kirkby
Lomās: Charlie Hunnam, Mel Gibson, Rupert Friend, Lucy Fry, Morena Baccarin
Gads: 2021

Par filmu
Čārlijs Valdo jau vairākus gadus dzīvo vientuļnieka dzīvi un viņu neinteresē pasaules problēmas, līdz kādu dienu pie viņa ierodas bijusī draudzene Lorēna un mēģina viņu pierunāt uzņemties izmeklēt vienu skaļu lietu- slavenais Holivudas aktieris Alisters Pinčs it kā ir nogalinājis savu sievu. Lai arī Valdo atsakās, drīz pie viņa sāk ierasties vairāki nelūgti ciemiņi, bet Lorēna pazūd. Tagad viņš ir nolēmis atklāt šo noziegumu.

Kā parasti- labs aktieru ansamblis, nebēdnīga gaisotne un vēl detektīvs. Divreiz pēc kārtas jau nesanāks iekāpt sliktā filmā.
Nesanāca. Filma izrādījās tāds miermīlīgs krimiķis, kurā nav daudz līķu, bet ir vesela gūzma ar aizdomās turamajiem. Parasti jau no šādām filmām cenšos izvairīties, bet jau jau retu reizi trāpu, tad jau var arī noskatīties.


Čārlijs kā vientuļnieks ar filozofiju bija ļoti labs- viņam sanāca glīti parādīt gan savu vientuļnieka dzīvi, gan iekļauties krāšņajā Holivudas vidē. Uz beigām gan tā viņa filozofija pačibēja, bet tur jau ar vairs nebija vietas- bija jāķer sliktie un jāmūk no sliktajiem. Katrā ziņā ienaidniekus viņš sadabūja ļoti daudz un ļoti ātri.
Arī pārējie viņa kolēģi bija līmenī. Īpaši patika Mela Gibsona tēls. Tik nez kāpēc viņam lika tik tizli tēlot dzērāju un kausli? Tas bija tāds nepārliecinošs brīdis. Tā īsti pat vairāk nav nekā pieminēšanas vērta.

Lai arī filma ir stīva un pārāk piegriezta detektīva žanram, tajā ir vairākas labas odziņas, kuru dēļ var filmu baudīt- stilīgi tērpi, viegli ironiska gaisotne, maz asiņu un maz vardarbību. Un var arī nodarboties ar vainīgā minēšanu. Lielu pārsteigumu te nebūs, bet sava tiesa izklaidei tiks.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu un seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.