Oriģinālnosaukums: The A-Team
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija/Spriedzes/Grāvējs
Lomās: Liam Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel, Quinton ‘Rampage’ Jackson, Sharlto Copley
Režisors: Joe Carnahan
Gads: 2010

Par filmu-
Četri armijnieki, veicot slepenu operāciju Irākā, tiek apsūdzēti smagos noziegumos un ieslodzīti cietumā.
Lai atmaskotu īsto vainīgo un atgūtu savu labo slavu viņi bēg no cietuma.

Laika posmā no 1983.gada līdz 1987.gadam televīzijas skatītājus priecēja seriāls par Vjetnamas kara varoņiem, kurus nepatiesi apsūdzēja un dzenāja rokā pa visu valsti, lai ieliktu cietumā. Pa vidu bēguļošanai, viņi izmantoja savus spēkus un zināšanas, lai palīdzētu nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem.
Mainās laiki un mainās kari un nu jau 2010.gadā mūs priecē ”tas pats” kvartets ar stāstu no sērijas ”kā tas sākās”. Kā četrotne satikās, kā kļuva par varoņiem un kā vēlāk par izstumtajiem.

Un stāsts patiešām bija uzrunājošs. Var jau būt, ka kārtīgus seriāla fanus, tas uzrunās vēl vairāk, bet arī man, redzējušam vien dažas sērijas no godalgotā, tāda paša nosaukuma seriāla, bija interesanti. Un jautri.

Šoreiz gan viņi nepalīdzēs citiem, jo pašiem jātiek skaidrībā kurš un kāpēc viņus iegāzis. Un skaidrības gūšanai viņi prot likt lietā savas spējas- lidošana, šaušana, bēgšana, lekšana, šļūkšana pa sienu un cienīgā fināla konteineru bīdīšana.

Komanda bija nokomplektēta uz goda- tā pati vecā blice, bet kārtīgi uzfrišināta un tajā pat laikā saglabājot kādu devu no 80-to gadu naivuma (apģērbs, krematorijs, lidojošais tanks). Aktieri bija kā kulaks uz acs. Arī ļaunie puiši. Īpašs paldies trakajam pilotam Mērdokam- viņš bija perfekts 9.rajonā (District 9) un viņš ir perfekts arī A-komandā.

Filma ”A-komanda” ir labs kino, kas pagatavots pēc labas receptes- ņemtas divas daļas ekšena, viena daļa draudzības un spriedzes, tas apliets ar kārtīgu jautrības mērci (frāze-”Kā tikt līdz Berlīnei?” ir kā ķirsītis uz tortes) un beigās šķipsniņa romantikas. Silda nepiespiestā gaisotnē 117 minūtes. Pasniedz ar aplausiem.

Filmas vērtējums 10/10.
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.