Oriģinālnosaukums: Unthinkable
Valsts: ASV
Žanrs: Spriedzes/Drāma
Lomās: Samuel L. Jackson, Michael Sheen, Brandon Routh, Carrie-Anne Moss, Stephen Root
Režisors: Gregor Jordan
Gads: 2010

Par filmu-
Terorists paziņo, ka trijās ASV pilsētās ir novietotas atombumbas, kas pēc dažām dienām sprāgs.
Terorists tajā pašā dienā tiek notverts un viņa nopratināšanā iesaistās dažādas organizācijas. Katrai no tām metodes ir savas, bet laiks nepielūdzami iet uz priekšu…

Ja sen nav redzēts kāds organismā spriedzi turošs kino, tad filma ”Neiedomājami” ir taisni kā radīta, lai remdētu šo spriedzes izsalkumu. Te ir viss, kas nepieciešams morāles pilnam nagu graušanas skatāmgabalam- ļoti labs aktieru veikums, negaidīti pavērsieni un skati, ko bērniem līdz sešpadsmit parasti nerāda (dēl kečupa).

Pēdējais redzētais šīs filmas režisora veikums ”Ziņotāji” (The Informers), tā īsti nepārliecināja, bet šoreiz biju pielipis pie ekrāna. It kā ik pa brīdim galvā piezagās doma, ka nu jau būs skaidrāka bilde un es varēšu sev uzsist pa plecu, ka nojautu šādu filmas gaitu, bet… tad viss pavēršas nedaudz citā gultnē un tā arī turpinās. Līdz nākamajam pagriezienam.
Ļoti labs piesaistošs kino, lai arī spiedās laukā amerikānisms (Viņi mūs drīkst visādi, bet mēs tikai humāni?! Nē, mēs arī varam visādi!).

Gan Džeksons, gan Mosa savas lomas nospēlēja spīdoši, bet augstāko pilotāžu demonstrēja sliktais tēls Maikls Šīns, viņš bija viss- ļaunais, moceklis, cietējs, apbižotais un apbižotājs. Spēcīgi.

Neiedomājamais notikums un tikpat neiedomājamas atbildes meklēšana (tie, kuri uzskata, ka inkvizīcija ir palikusi viduslaikos, kļūdās- tā ir ASV specdienestu rokassomiņas virspusē, līdzās aspirīnam) liek skatītājam sajust aizvien pieaugošo spriedzi. Kā filmā saka: ”Es atradīšu tavus melus”. Un meklēšanas metodes ir vienkāršas- maucam nagus, griežam pirkstus un pakutinām ar elektrību. Grūti ir abām pusēm, bet pulkstenis tāpat tikšķ uz noteikto laiku (sprāgs, nesprāgs, sprāgs, nesprāgs…).

Nedaudz beigas likās nepārdomātas un pārāk novienkāršotas, bet tāpat bija prieks skatīties. Ekrānā esošās asinis un sāpes netraucēja, bet bērnus tāpat labāk aizsūtīt laukā paspēlēties smilšukastē. Tas nebūs priekš viņiem.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.