Oriģinālnosaukums: The Informers
Valsts: ASV/Vācija
Žanrs: Spriedzes/Drāma
Lomās: Billy Bob Thornton, Kim Basinger, Mickey Rourke, Winona Ryder, Jon Foster
Režisors: Gregor Jordan
Gads: 2009

Par filmu-

80to gadu Losandželosa, kurā satiekas dažādu sabiedrības slāņu dažādie raksturi- un visam pa vidu sekss, narkotikas, neuzticēšanās, vardarbība, izlaidība un noziegumi.

Ar tādu aktieru sastāvu, filma nebūtu pelnījusi tikai viena teikuma aprakstu, bet tā nu sanāk- nekas vairāk par ”sex, drugs un rocknroll” tajā filmā arī nav. Nav nekā tāda, kas liktu filmu atcerēties nedaudz ilgāk pēc noskatīšanās. Jā tur ir tīri glīti attēloti 80to gadu stiliņš, bet tas vairāk izpaužas puišu muļķīgajās frizūrās un vecos televizoros. Pārējais bija tikai fons.

Pēc filmas noskatīšanās vienīgā doma, kas ienāk prātā- tā bija domāta, lai tikai nedaudz atskatītos vēsturē, kad visiem viss bija pie kājas- gulēja ar ko un kad gribas, špricēja zāles ar vienu šļirci, laupīja bērnus un pamazām sāka iepazīt AIDS. Izlaidības augstākā pilotāža. Nezinu vai kādam tā laiku sabiedrības attēlojums izsauks kādu asarainu žēlumu, lai gan bija vērojams mēģinājums skatītājiem tādu piedāvāt. Man drīzāk radās asociācijas, ka tas viss taisnīgi un likumsakarīgi, un finiša taisnē pateiktie vārdi labi parāda viņu nākotni:

-Man nepieciešams vairāk saules!;
-Nav vairāk saules…

Laikam vienīgais no personāžiem, kurš varēja izsaukt žēlumu un līdzjūtību bija viesnīcas portjē. Un laikam arī tāpēc, ka viņš bija nosacīti labais tēls- spēja pretoties pagātnes slogam un mainīt cita bērna dzīvi, kā rezultātā pats atkrīt atpakaļ tuksnesī.

Nezinu vai filmu var nosaukt par ko vairāk kā tikai vidēja līmeņa 80to gadu attēlojumu. Jā ir labi aktieri un viņi spēlē labi, bet lai teiktu, ka viņi visi kopā ir izveidojuši ko labu un interesantu… hmm, laikam gan nē. Pārāk vienmuļi un dažbrīd pat paliek garlaicīgi.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.